email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata ce usor putem plati Fiscului mai multi bani decat trebuie

ANAFfisccontributiiPFApensiidecizia de impunerecontributia de asigurari sociale

Nu de putine ori ne trezim cu impresia ca avem nevoie de un masterat in finante-banci sau de un curs zdravan de management financiar, doar pentru ca nu reusim sa descalcim prevederile care ii privesc pe contribuabili.

Si nu ne sunt straine nici nenumaratele cazuri in care s-au produs incurcaturi ca urmare a unor interpretari gresite a prevederilor modificate recent. Vorbim de sume calculate gresit, de majorari care nu ar fi trebuit sa existe sau de situatii in care conturile au fost sistate desi nu ar fi trebuit sa se intample asta.

O situatie similara s-a petrecut recent in contextul in care, desi la 1 octombrie 2014, cota de contributii de asigurari sociale a scazut cu 5 puncte procentuale, se transmit in continuare de catre unii functionari ai administratiilor financiare decizii de impunere cu vechea cota de impozitare, asa cum atrage atentia Money.ro.

In plus, aceeasi sursa a precizat ca si unii functionari de la sediul central al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) recunosc ca exista posibilitatea ca astfel de erori sa nu fi fost corectate.

Mai exact, "de la 1 octombrie 2014, persoanele fizice autorizate (PFA) platesc contributii pentru pensii in procent de 26,3% din venitul declarat pe baza caruia se calculeaza contributia de asigurari sociale. inainte de aceasta data, cota CAS pentru conditii normale de munca era de 31,3%", aminteste sursa de mai sus.

Situatia a fost semnalata de un contribuabil care detine un PFA si care a precizat ca reprezentantii Administratiei Financiare de la Sectorul 2 din Bucuresti "au emis decizie anticipata de impunere pe anul 2015 cu fosta cota de 31,3% pentru conditii normale" de munca, acesta atragand atentia asupra situatiei pe pe pagina oficiala de Facebook a Fiscului.

Ca raspuns, oficialii ANAF au declarat:  

"Din informaţiile primite de la unitatea fiscala, au fost depistate cateva erori in emiterea unor astfel de decizii, dar s-a luat masura corectarii acestora".

Potrivit aceleiasi surse, acestia au explicat ca daca un contribuabil aflat intr-o situatie similara nu primeste decizia corectata, va trebui sa ia legatura cu organul fiscal.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFfisccontributiiPFApensiidecizia de impunerecontributia de asigurari sociale


Data aparitiei: 06 Iulie 2015

Votati articolul "Iata ce usor putem plati Fiscului mai multi bani decat trebuie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X