Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Ce tratament fiscal aplicam unor cheltuieli efectuate cu ocazia evaluarii pentru acreditare?

Data aparitiei: 14 Iulie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
evaluarecomisie de evaluarecheltuieli cadouricheltuieli acreditarecodul fiscal

In analiza de mai jos, vom vedea cum se trateaza cheltuielile efectuate cu ocazia evaluarii pentru acreditare, mentinere acreditare pentru firma: cazare si masa platite pentru membrii comisiei de evaluare, decontarea combustibilului pentru deplasarea la firma noastra, cumpararea si oferirea de produse, precum si masa comandata pentru salariatii societatii care au stat peste program pentru a sprijini procesul.

Potrivit art, 25 alin. (1) din Codul fiscal, pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare, precum si taxele de inscriere, cotizatiile si contributiile datorate catre camerele de comert si industrie, organizatiile patronale si organizatiile sindicale.

Cheltuielile aferente deplasarii membrilor comisiei de evaluare nu pot reprezenta cheltuieli efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice a societatii, acestea reprezentand cheltuieli nedeductibile in masura in care sunt suportate de aceasta.

Societatea are posibilitatea efectuarii de cheltuielii pentru acordarea unor cadouri, tratatii si mese insa acestea trebuie acordate partenerilor de afaceri efectuate in scopul desfasurarii afacerii. Justificarea unor asemenea cheltuieli pentru fi considerate deductibile limitat urmeaza a fi legata prin urmare de asemenea evenimente, negocieri, intalniri cu partenerii de afaceri.

In concluzie, totalitatea cheltuielilor suportate de societate de natura celor analizate nu vor reprezenta cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

In ceea ce priveste masa suportata de angajator pentru propii salaiati, indiferent de cuantum suportata de angajator, aceasta este considerata avantaj impozabil. Potrivit alin. (3) lit. b) al art. 76 din Codul fiscal, sunt considerate avantaje impozabile cazarea, hrana, imbracamintea, personalul pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un pret mai mic decat pretul pietei.

Exceptate de la plata impozitului pe venit, astfel cum dispune art. 76 alin. (4) lit. b) din Codul fiscal sunt doar drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare. Prin urmare, in situatia in care societatea acorda o masa gratuita salariatilor care nu se incadreaza printre persoanele care au dreptul potrivit unor dispozitii legale la drepturi/alocatii de hrana, contravaloarea acesteia este considerata, din punct de vedere fiscal, avantaj impozitat prin cumulare cu celelalte venituri salariale primite in luna respectiva.
 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dani Cucu - Consultant fiscal, director al societatii de consultanta. Global Tax Management S.R.L.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X