email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de ordonanta: Ce masuri ia MFP in domeniul inspectiei economico-financiare

Proiect de ordonanta: Ce masuri ia MFP in domeniul inspectiei economico-financiare
monitorul oficialcod fiscalsponsorizaremecenat

MFP a publicat astazi, 23 august, un proiect de ordonanta privind reglementarea unor masuri in domeniul inspectiei economico-financiare efectuate de institutie.


Dupa articolul 11 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 129 din 25 mai 1994, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un articol nou, art. 11^1, cu urmatorul cuprins:

    "Art. 11^1
    Controlul modului de respectare a utilizarii mijloacelor financiare si a bunurilor materiale primite de beneficiarii sponsorizarilor si mecenatelor, in scopul pentru care au fost transferate prin actele prevazute la art. 1, se efectueaza de catre Ministerul Finantelor Publice prin aparatul de inspectie economico-financiara, asa cum este definit la art. 3 alin. (1) din Normele metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 101/2012.”.

    Art. II – Controlul modului de respectare a utilizarii fondurilor primite de beneficiarii sumelor redirectionate in baza Titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare, in scopul pentru care au fost infiintati sau functioneaza, se efectueaza de catre Ministerul Finantelor Publice prin aparatul de inspectie economico-financiara, asa cum este definit la art. 3 alin. (1) din Normele metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 101/2012.

    Art. III - Dupa articolul 48 din Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 39 din 31 ianuarie 2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un articol nou, articolul 48^1, cu urmatorul cuprins:

    „Art. 48^1


    Controlul privind fundamentarea, acordarea si justificarea sumelor primite de la bugetul general consolidat al statului in conditiile prezentului act normativ se efectueaza de catre Ministerul Finantelor Publice prin aparatul de inspectie economico-financiara, asa cum este definit la art. 3 alin. (1) din Normele metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 101/2012.”.

    Art. IV - Dispozitiile art. 11^1 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 48^1 din Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. II din prezenta ordonanta se completeaza in mod corespunzator cu prevederile art. 8 – art. 25 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 94/2011 privind organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobata cu modificari prin Legea nr. 107/2012, cu modificarile ulterioare si ale Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 101/2012.

 

Ce schimbari vrea MFP sa faca:

Reducerea riscului fraudarii bugetului de stat, cu consecinta reducerii cheltuielilor bugetare, prin desemnarea structurii de control din cadrul Ministerului Finantelor Publice pentru controlul:

- modului de utilizare a sumelor acordate prin actiuni de sponsorizare/ mecenat pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de beneficiarul sponsorizarii, respectiv ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific-cercetare fundamentala si aplicata, reducand impozitul pe profit/venit, in sensul respectarii Legii nr. 32/1994;

- modului de respectare a utilizarii fondurilor primite de beneficiarii sumelor redirectionate din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice, potrivit prevederilor titlului IV din  Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal;

- modului de utilizare a fondurilor publice acordate de la bugetul general consolidat pentru finantarea asociatiilor si fundatiilor non-profit.


 

Consultati nota de fundamentare integral aici. >>


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

NOU in Contabilitate: modificarile pentru 2022


Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi!

Ghidul practic al contabilitatii va arata intotdeauna, cu promptitudine, cum trebuie abordata si rezolvata fiecare sarcina din activitatea dvs. profesionala.

- Legislatie explicata
- Exemple detaliate
- Monografii contabile complete

...Vezi AICI lista completa <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
monitorul oficialcod fiscalsponsorizaremecenat

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 23 August 2018


Votati articolul "Proiect de ordonanta: Ce masuri ia MFP in domeniul inspectiei economico-financiare":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 23 August 2018 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X