email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teodorovici a facut anunt despre taxarea inversa a TVA. Romania va avea sprijinul UE pentru combaterea fraudei

Teodorovici a facut anunt despre taxarea inversa a TVA. Romania va avea sprijinul UE pentru combaterea fraudei
tvataxare inversafrauda

Eugen Teodorovici, ministrul finantelor publice, a avut o intalnire cu Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vami. in data de 2 octombrie, la  Luxembourg.

Intalnirea cu Pierre Moscovici, organizata in marja reuniunii Consiliului ECOFIN, a fost si o oportunitate pentru partea romana de a prezenta principalele elemente din domeniul economic si financiar de pe agenda viitoarei Presedintii a Romaniei la Consiliul UE.

In cadrul acestei intalniri, ministrul Teodorovici a prezentat principalele elemente ale politicii fiscal-bugetare pentru 2018 si 2019, inclusiv masurile luate si avute in vedere pentru respectarea tintei de deficit bugetar, conform Pactului de Stabilitate si Crestere. Pe agenda discutiilor s-a aflat si situatia fraudei de TVA in Romania avand in vedere studiul publicat recent de Comisia Europeana conform caruia nivelul gap-ului de TVA este de 35,88% (date din 2016). In context, cei doi oficiali au convenit ca, in domeniul combaterii fraudei de TVA, Comisia Europeana sa sprijine Romania in perioada imediat urmatoare.


Implementarea mecanismului generalizat de taxare inversa a TVA-ului poate contribui semnificativ la reducerea incidentei fraudelor in domeniul TVA si la cresterea gradului de conformare, este de parere ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. “In unele situatii, decalajul TVA este atat de mare, incat acest mecanism este printre putinele optiuni de politica fiscala care ar putea genera rezultate pe termen mediu. Cu totii cunoasteti faptul ca Romania a propus o abordare mai incluziva, bazata pe intelegerea faptului ca succesul Uniunii Europene este posibil doar daca toate statele membre au de castigat, precum si a faptului ca atunci cand un grup de state se confrunta cu probleme grave, institutiile UE trebuie sa se manifeste drept un partener activ si flexibil in ceea ce priveste identificarea celor mai bune solutii.”, a declarat ministrul la ECOFIN (Formatiunea Afaceri Economice si Financiare), in Luxemburg, potrivit unui comunicat MFP.

Primul pas pentru implementarea taxarii inverse la o scara mai larga este ca Romania sa sustine implementarea unui pilot mai intai, cu extinderea ulterioara si catre alte entitati.

 

“Noi suntem de acord si sprijinim cu solutia de compromis propusa de catre presedintia austriaca si speram ca implementarea acestui mecanism va fi mult mai rapida decat parcursul din ultimii trei ani pe acest subiect.”, a incheiat Teodorovici.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvataxare inversafrauda


Data aparitiei: 03 Octombrie 2018

Votati articolul "Teodorovici a facut anunt despre taxarea inversa a TVA. Romania va avea sprijinul UE pentru combaterea fraudei":
Rating:

Nota: 3.72 din 5 din 9 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X