email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli noi privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali

consultant fiscal

REGULI NOI PRIVIND PREGATIREA PROFESIONALA CONTINUA A CONSULTANTILOR FISCALI - cursuri, seminarii cu aplicatii practice, colocvii, mese rotunde sau sesiuni de dezbateri obligatorii pentru consultantii fiscali

Regulile privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali au fost aprobate prin Hotararea nr. 7/2007 a Camerei Consultantilor Fiscali si au fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 50 din 22.01.2008. Se aplica de la data de 1 ianuarie 2008, iar orele de pregatire efectuate in anul 2007 se vor cumula cu orele de pregatire din anul urmator.

Pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali consta in insusirea tuturor noutatilor si modificarilor legislative in materie fiscala, atat in ceea ce priveste legislatia interna, cat si in ceea ce priveste legislatia comunitara in domeniu, precum si a normelor deontologice ale profesiei de consultant fiscal.

Programul de pregatire profesionala continua a consultantilor fiscali, va urmari:
a) modificarile legislatiei fiscale;
b) propunerile consultantilor fiscali cu privire la domeniile de formare si temele de interes ce urmeaza a fi dezbatute;
c) propunerile specialistilor din Ministerul Economiei si Finantelor;
d) propunerile asociatiilor profesionale;
e) evaluarea rezultatelor formarii profesionale din anii anteriori.

Programul de pregatire profesionala continua se desfasoara, de regula, sub forma de cursuri, seminarii cu aplicatii practice, colocvii, mese rotunde sau sesiuni de dezbateri. Domeniile de pregatire, tematica, durata/perioada, taxa de participare, locul si modul de organizare si desfasurare a cursurilor se stabilesc de catre Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali si se fac publice in mod obligatoriu, dupa aprobare, tuturor consultantilor fiscali, in vederea formularii de catre acestia a optiunilor de participare.



Camera Consultantilor Fiscali editeaza publicatii de specialitate, colaboreaza cu asociatiile profesionale de profil din tara si din strainatate, asigura suportul material auxiliar si informarea periodica a membrilor Camerei, in scopul asigurarii imbunatatirii cunostintelor profesionale la standarde ridicate ale consultantilor fiscali.

Membrii activi ai Camerei Consultantilor Fiscali sunt obligati sa efectueze anual un numar minim de 60 de ore de pregatire profesionala, iar membrii inactivi un numar de 30 de ore de pregatire profesionala, urmand domeniile si temele din Programul de pregatire profesionala continua.

In vederea inscrierilor la cursuri, membrii vor fi convocati in scris de catre Camera Consultantilor Fiscali cu cel putin 30 de zile inaintea organizarii acestora. Inscrierile se vor face pe baza unui formular de cerere de inscriere, in care se vor specifica in mod obligatoriu domeniul si forma de pregatire.

Camera Consultantilor Fiscali va organiza gratuit, in limita veniturilor bugetare, programe de pregatire profesionala in domeniile aprobate pentru anul in curs. Pentru celelalte activitati desfasurate de Directia de invatamant a Camerei Consultantilor Fiscali, taxele de participare la cursuri se stabilesc pe principiul acoperirii cheltuielilor impuse de organizarea si derularea actiunilor de pregatire profesionala, cu respectarea tarifelor pentru plata lectorilor aprobate de Biroul permanent al Camerei Consultantilor Fiscali.

Membrii Camerei Consultantilor Fiscali care au absolvit intr-un an calendaristic cursuri organizate de Ministerul Economiei si Finantelor, specialisti ai asociatiilor profesionale sau societatilor de profil din tara si din strainatate cu care colaboreaza Camera Consultantilor Fiscali, pot solicita includerea numarului de ore in pregatire.

Membrii Camerei Consultantilor Fiscali care, in mod justificat, nu efectueaza anual numarul de ore de curs prevazut in prezentele norme si nu fac dovada urmarii unei forme de instruire organizate de Camera Consultantilor Fiscali vor efectua pregatirea profesionala obligatorie in anul urmator, in caz contrar nu vor putea obtine viza anuala pentru exercitarea profesiei.
Refuzurile nejustificate ale unor membri ai Camerei Consultantilor Fiscali de a urma cursuri de pregatire profesionala, stabilite prin prezentele norme, desi au fost convocati in scris pentru aceasta, se sanctioneaza cu suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pe o perioada de la 3 luni la un an. In cazul persistentei in abatere dupa expirarea termenului masurii suspendarii de un an, cei in cauza vor fi sanctionati cu excluderea din Camera Consultantilor Fiscali si interzicerea dreptului de exercitare a profesiei de consultant fiscal.

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
consultant fiscal


Data aparitiei: 24 Ianuarie 2008

Votati articolul "Reguli noi privind pregatirea profesionala continua a consultantilor fiscali":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X