email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti beneficia de prevederile OUG nr. 99/2020: indrumarile specialistului

Cum poti beneficia de prevederile OUG nr. 99/2020: indrumarile specialistului
OUG 99/2020obligatii fiscalepenalitati

Prezentam in continuare cum se poate beneficia de facilitatile introduse prin Ordonanta de urgenta nr. 99/2020 care prevede prelungirea pana la data de 25 octombrie 2020 inclusiv.

Ordonanta de urgenta nr. 99/2020 prevede urmatoarele facilitati: amanarea calculului dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru obligatiile fiscale care au devenit scadente dupa data de 21 martie 2020.
 

Prevederile OUG nr. 99/2020, explicate pe intelesul tuturor

OUG 99/2020 prevede amanarea pana la data de 25 Octombrie 2020 a termenului pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale cu scadenta cuprinsa intre data de 21 Martie 2020 si 25 Octombrie 2020 inclusiv (anterior termenul era 25 Iunie 2020).

 

Nu se depune o cerere speciala pentru a beneficia de amanarea la plata a dobanzilor si penalitatilor.Daca solicitati o fisa de platitor de la ANAF  prin SPV  veti constata ca nu sunt calculate dobanzi pe aceasta perioada.
 

Obligatiile fiscale pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere sunt:

- Impozitul pe profit datorat pentru trimestrul IV 2019, I, II si III 2020

- Impozitul pe venitul micro-intreprinderilor trimestrul I, II si III 2020

- TVA

- Impozit pe venitul din salarii

- Contributii salariale (CAS, CASS, contributie asiguratorie pentru munca, etc.)

- Alte impozite si taxe declarate in perioada de derogare (impozit pe dividende, impozite datorate pentru platile catre persoane nerezidente, etc.).

In concluzie, plata obligatiilor fiscale poate fii amanata pana la data de 25 Octombrie 2020 inclusiv, fara calcul de accesorii (dobanzi si penalitati) si infiintarea de popriri asupra taxelor neachitate.
 
Pana la data de 25 Octombrie 2020 inclusiv nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati, conform Codului de procedura fiscala, pentru plata cu intarziere a ratelor din graficele de esalonare, reglementata de art. XII din OUG nr. 48/2020.
 
 
ORDIN nr. 1.960 din 9 iulie 2019 pentru modificarea si completarea anexei nr. 1 Continutul cererii de acordare a esalonarii la plata si documentele justificative anexate acesteia si a anexei nr. 2 Procedura de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organul fiscal central la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 90/2016

Articolul I

Anexa nr. 1 Continutul cererii de acordare a esalonarii la plata si documentele justificative anexate acesteia si anexa nr. 2 Procedura de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organul fiscal central la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 90/2016, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 20 ianuarie 2016, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. In anexa nr. 1, la articolul 1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(1) Esalonarile la plata a obligatiilor fiscale se solicita de catre debitor in baza unei cereri, al carei model este prevazut in anexa, depusa la registratura organului fiscal competent, prevazut la art. 30,33,35 sau 40, dupa caz, din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare lege, sau comunicate prin posta, cu confirmare de primire.
….
Asadar documentatia de realizat este in conformitate cu ORDINUL nr. 1.960 din 9 iulie 2019.
 

Formularul cererii este disponibil AICI. >>>
 


Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Vera Constantin - Expert contabil.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

NOU! Sistemul e-Factura a devenit obligatoriu!


 Ce aveti de facut pentru a respecta legea?

Raspunsurile exacte va sunt oferite de reputatul consultant fiscal Ionut Jinga. Acesta va explica in detaliu procedurile de urmat si toate subtilitatile utilizarii celor 2 instrumente intr-o lucrare “fierbinte” in contextul actual - e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni.

In lucrarea e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni sunt prezentate cele mai delicate intrebari ale contribuabililor privind sistemele e-Factura si e-Transport, inclusiv intrebari din sectiunea specializata de pe site-ul ANAF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG 99/2020obligatii fiscalepenalitati


Data aparitiei: 03 August 2020

Votati articolul "Cum poti beneficia de prevederile OUG nr. 99/2020: indrumarile specialistului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X