email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va poate ajuta o firma de servicii funerare sa obtineti ajutorul de deces?

Cum va poate ajuta o firma de servicii funerare sa obtineti ajutorul de deces?
servicii funeraredecesajutor decesfunerarii bucuresti

Statul roman garanteaza un ajutor de 5.429 de lei pentru inmormantarea unui pensionar sau asigurat trecut in nefiinta si de 2.715 lei pentru un membru al familiei acestuia, conform Legii 263/2010, articolul 121. Acest ajutor este platit de Casa teritoriala de pensii sau de Casa de pensii sectoriala, in cazul in care persoana respectiva locuia in Bucuresti.

 

Inainte de a vedea cine poate beneficia de acesti bani si cum trebuie sa procedeze pentru a-i obtine, trebuie precizat ca firmele de servicii funerare va pun la dispozitie pachete de inhumare gratuite, in baza talonului de pensie, in cazul in care treceti printr-o asemenea tragedie in familie.

 

Spre exemplu, Funerarii Bucuresti, firma de servicii funerare care deserveste atat sectoarele Capitalei, cat si judetul Ilfov, ofera gratuit un pachet de inhumare care contine urmatoarele:

 

- produse funerare (sicriu complet echipat, perna, saltea, capitonaj capac, lenjerie sicriu/respeta, orar mare+orar mic, voal, manere - 4 bucati, suruburi capac - 8 bucati, crucifix, cruce din lemn inscriptionata, 12 batiste, 12 lumanari mici, 12 banuti, 12 dolii de piept, 1 iconita sfintita, 2 prosoape mari, 2 lumanari mici, 6 prosoape mici, 2 platouri coliva, 3 colaci - cap, arhanghel, prescure, 12 pachete cu produse de dulce sau de post, 1 sticla de vin, 1 sticla de vin+ulei, set de pahare din plastic, set de lingurite din plastic, 15 lumanari);

 

- servicii funerare (constatare deces, imbalsamare decedat, toaletare - spalat/imbracat, transport sicriu la domiciliu, asezarea decedatului in sicriu, manipulare decedat/sicriu, transport funerar biserica/cimitir, acte necesare inhumarii - certificat constatator, certificat imbalsamare, certificat deces, adeverinta inhumare, autorizatie Sanepid, aviz procuratura, acte aduse la domiciliu, intocmire dosar ajutor inmormantare).

 

Prin urmare, casa de servicii funerare va va ajuta sa depuneti dosarul pentru obtinerea ajutorului de deces/inmormantare la Casa de pensii unde figureaza ultimul domiciliu al persoanei trecute in nefiinta. Documentele necesare pentru obtinerea ajutorului sunt urmatoarele:

 

- talonul de pensie al persoanei trecute in nefiinta (in original);

- certificatul de deces (in original);

- actul de identitate al solicitantului;

- cerere tip pentru obtinerea ajutorului;

- dovada ca au fost suportate cheltuielile ocazionate de deces (se va face prin facturile doveditoare sau prin declaratie notariala pe propria raspundere).

 

Este important de precizat ca, in cazul in care decesul survine inaintea incasarii drepturilor banesti provenite din pensia pe luna respectiva, familia celui trecut in nefiinta va beneficia de suma integrala, printr-o adeverinta obtinuta de la Casa de pensii, cu ajutorul firmei de servicii funerare.

 

Iata, in continuare, care sunt persoanele care pot beneficia de ajutorul de inmormantare/deces pentru pensionari: sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul sau orice persoana care dovedeste, cu acte, ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces, atat timp cat nu exista o alta cerere din partea persoanelor mentionate mai sus.

 

 

Iata, in continuare, ce se intelege, conform legii, prin "membru de familie", pentru care un asigurat poate primi ajutorul de inmormantare/deces: sotul/sotia, copiii (proprii, adoptati, aflati in plasament familial, cei incredintati spre crestere si educare familiei, pana la 18 ani sau pana la maximum 26 de ani, in cazul in care isi continua studiile), parintii si bunicii oricaruia dintre soti. Ajutorul de deces se achita in termen de 3 zile lucratoare de la momentul depunerii solicitarii.

 

Articol realizat de iAgency.ro


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
servicii funeraredecesajutor decesfunerarii bucuresti


Data aparitiei: 25 Septembrie 2020

Votati articolul "Cum va poate ajuta o firma de servicii funerare sa obtineti ajutorul de deces?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X