email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examenul de consultant fiscal 2020: a fost publicata procedura pentru desfasurare. Cand se pot depune contestatiile

Examenul de consultant fiscal 2020: a fost publicata procedura pentru desfasurare. Cand se pot depune contestatiile
consultant fiscalcamera consultantilor fiscaliexamen consultant fiscal

Pe site-ul Camerei Consultantilor Fiscali a fost publicata procedura pentru desfasurarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent. 
 

Examenul se va desfasura in sistem online in acest an, in data de 20 noiembrie. Examenul poate fi sustinut de candidati de acasa sau din orice alta locatie in care sunt asigurate conexiunea la internet si celelalte conditii tehnice pentru sustinerea examenului.

Examenul online va incepe la ora 11:00 pe platforma online.ase.ro pentru toti canditatii in acelasi timp. Examenul se va inchide automat la ora anuntata pentru toti candidatii. 

Rezultatele obtinute la examen se pot contesta o singura data, in termen de doua zile lucratoare (23 si 24 noiembrie) de la data afisarii rezultatelor, sub sanctiunea decaderii.
 

Vreti sa deveniti consultant fiscal, insa va ingrijoreaza provocarile examenului? Cea mai sigura modalitate de a promova examenul, este sa parcurgeti cele 100 de teste-grila, care sunt pe acelasi tipar cu cele ce se dau la examen.


Procedura pentru desfasurarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, in sistem online
 

Etapa 1 - Inscrierea candidatilor pe platforma de examen online

1. Candidatii inscrisi la examen, ale caror dosare au fost aprobate, vor fi inscrisi automat (se va crea un cont online) pe platforma de examen online.ase.ro, pe baza datelor din Cererea de inscriere la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, date preluate de catre Camera Consultantilor Fiscali si confirmate ca fiind exacte, prin e-mail, de catre candidati.

2. Candidatii vor primi, pana pe data de 16 noiembrie, inclusiv, un e-mail de confirmare a efectuarii inscrierii pe platforma de examen online, pe adresa de e-mail indicata in Cererea de inscriere la examen.

 Etapa 2 - Pregatirea examenului online

1. Platforma pe care se va sustine examenului online este online.ase.ro

2. Candidatii vor primi pe adresa de e-mail indicata in Cererea de inscriere la examen, in data de 17 noiembrie, un mesaj ce contine datele individuale necesare accesarii platformei online.ase.ro precum si datele de conectare la sesiunea Zoom.

Mesajul va contine:

a) informatii necesare accesarii platformei digitale utilizata pentru examenul online;
b) detaliile contului individual (nume utilizator si parola);
c) date de contact ale administratorului platformei;
d) alte informatii utile.

2. Cu doua zile inainte de sustinerea examenului (18 noiembrie), candidatii pot participa la o sesiune online de instruire privind desfasurarea examenului si utilizarea platformei de examen, prin aplicatia Zoom.us, intr-un interval orar anuntat pe site-ul CCF si pe adresa de e-mail a candidatilor, adresa precizata in Cererea de inscriere la examen. Cu aceasta ocazie, candidatii vor putea testa platforma de examen online.ase.ro  prin parcurgerea unei simulari de examen.

Etapa 3 - Sustinerea examenului online

1. La ora 10:00 in ziua examenului, candidatii trebuie sa acceseze sesiunea Zoom, ce va fi folosita pentru realizarea prezentei, validarea identitatii candidatilor, monitorizarea derularii examenului. Datele de conectare la sesiunea Zoom sunt cele comunicate prin e-mail, conform punctului 2 de la etapa 2 din prezenta procedura.

2. In vederea verificarii identitatii, candidatii trebuie sa dispuna de un dispozitiv (telefon mobil, tableta, laptop, calculator personal etc.) care sa permita comunicare video si audio continua prin intermediul aplicatiei Zoom Us (https://zoom.us/). Pentru a avea o conexiune mai stabila este recomandata instalarea aplicatiei ZOOM (click aici https://zoom.us/download, descarcati si instalati aplicatia destinata dispozitivului dvs.). Aplicatia Zoom este disponibila pentru platformele Windows, Linux, Android si iOS. De asemenea, este recomandat ca navigatorul Internet folosit pentru conectarea la platforma de examen (Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari etc.) sa fie actualizat la ultima versiune.

3. Verificarea identitatii se va face prin activarea canalelor video si audio in cadrul sesiunii Zoom. Candidatii vor prezenta documentul de identitate prin utilizarea camerei video si vor furniza informatiile solicitate de membrii Comisiei de examen.

4. Monitorizarea derularii examenului se va efectua atat video, cat si audio, pe tot parcursul examenului. Candidatii trebuie sa mentina deschisa conexiunea video si audio, aferenta sesiunii Zoom, pe tot parcursul examenului. Sesiunea de monitorizare va fi inregistrata de catre Comisia de examen. Inregistrarea va fi arhivata conform prevederilor art. 29 alin. (2) din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent.

5. Candidatii care pierd conexiunea video si audio pe parcursul derularii examenului vor fi eliminati din cadrul examenului si vor fi declarati respinsi. In vederea evitarii pierderii conexiunii video si audio, este recomandata utilizarea unei conexiuni mobile la Internet, precum si utilizarea unui laptop/tableta/telefon care sa poata functiona pe baza acumulatorului intern pentru cel putin 4 ore de la ora conectarii.

6. Pe parcursul derularii examenului comunicarea dintre Comisia de examen si candidati se va efectua prin intermediul sesiunii Zoom.

7. Examenul online va incepe la ora 11:00 pe platforma online.ase.ro. Examenul este disponibil in acelasi timp pentru toti candidatii.

8. Examenul se va inchide automat la ora anuntata pentru toti candidatii. In situatia in care un candidat nu a finalizat examenul pana la ora terminarii acestuia, sesiunea de examinare se va inchide automat si vor fi evaluate toate intrebarile pentru care candidatul a bifat un raspuns pana la acel moment.

9. Dupa expirarea termenului de desfasurare al examenului, candidatii pot vedea in pagina examenului: punctajul final obtinut, intrebarile primite, raspunsurile corecte si raspunsurile date la aceste intrebari.

 Etapa 4 - Contestatii

1. Rezultatele obtinute la examen se pot contesta o singura data, in termen de doua zile lucratoare (23 si 24 noiembrie) de la data afisarii rezultatelor, sub sanctiunea decaderii.

2. Contestatia se depune, optional, la sediul Camerei Consultantilor Fiscali direct, prin servicii postale cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin e-mail, la adresa examen@ccfiscali.ro. Recomandam sa optati pentru transmiterea acesteia prin e-mail.

Camera Consultantilor Fiscali aduce precizari privind sanctiunile posibile:

Daca in timpul examenului sau ulterior desfasurarii acestuia, in termenul prevazut la art. 29 alin. (2) din Regulamentul de examen, pe baza inregistrarilor audio-video sau in alt mod, se constata incalcarea regulilor prevazute in prezenta procedura sau fraudarea examenului sub orice forma, inclusiv prin substituirea de persoana, se aplica prevederile art. 35 din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscali sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 11/2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 843 din 15 septembrie 2020.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
consultant fiscalcamera consultantilor fiscaliexamen consultant fiscal


Data aparitiei: 16 Noiembrie 2020

Votati articolul "Examenul de consultant fiscal 2020: a fost publicata procedura pentru desfasurare. Cand se pot depune contestatiile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X