email
E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua procedura pe care o aplica inspectorii ANAF pentru intocmirea raportului de inspectie fiscala

Noua procedura pe care o aplica inspectorii ANAF pentru intocmirea raportului de inspectie fiscala
inspectie fiscalaanafcodul de procedura fiscala
 
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a lucrat recent la o noua procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala. Pana acum, institutia nu avea o procedura concreta, stabilita prin ordin.
 
Noile modificari sunt introduse prin Ordinul nr. 4077/2020 pentru aprobarea procedurii. Actul normativ a fost publicat in Monitorul oficial nr. 1210 din 11 decembrie 2020, data de la care a intrat in vigoare.
 
Ordinul are doua anexe: una cuprinde procedura si cealalta "Instiintare pentru discutia finala". Modelul este prezentat mai jos: 
 
AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
 
Directia generala . . . . . . . . . .                                               Nr. . . . . . . . . . . 
Administratia . . . . . . . . . . Data . . . . . . . . . .

 
INSTIINTARE PENTRU DISCUTIA FINALA
 
Domnului/Doamnei . . . . . . . . . ., in calitate de . . . . . . . . . . la . . . . . . . . . ., cu domiciliul fiscal in . . . . . . . . . ., str. . . . . . . . . . . nr. . . . . . . . . . ., bl. . . . . . . . . . ., ap. . . . . . . . . . ., judetul . . . . . . . . . . inregistrata la oficiul registrului comertului cu nr. . . . . . . . . . ./ . . . . . . . . . ./ . . . . . . . . . ., C.U.I. nr. . . . . . . . . . .
 
Va inaintam alaturat proiectul de raport de inspectie fiscala si totodata va instiintam ca in data de . . . . . . . . . ., ora . . . . . . . . . ., la . . . . . . . . . ., va avea loc discutia finala asupra constatarilor si consecintelor fiscale, ca urmare a incheierii inspectiei fiscale efectuate in perioada . . . . . . . . . ., la . . . . . . . . . . .
Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
In situatia in care doriti sa renuntati la discutia finala, va rugam sa notificati acest fapt organului de inspectie fiscala, anterior datei programate pentru discutia finala. In acest caz, data incheierii inspectiei fiscale este data notificarii, conform prevederilor art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
In cazul in care la data si ora stabilite nu va veti prezenta la discutia finala si nu veti notifica despre renuntarea la acest drept, va comunicam ca, potrivit art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, data de.......... reprezinta data de incheiere a inspectiei fiscale.
 
De asemenea, va informam ca, indiferent de optiunea dumneavoastra de a va exercita sau nu dreptul de a participa la discutia finala, aveti dreptul sa va prezentati in scris punctul de vedere cu privire la constatarile organului de inspectie fiscala, potrivit prevederilor art. 130 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Avizat,
Sef serviciu,                                                         Echipa de inspectie fiscala,
. . . . . . . . . .                                                                . . . . . . . . . .
(numele si prenumele, semnatura) (functia, numele si prenumele, semnatura)
 
 

Procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala

 
1. Scopul procedurii
 
Procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala are ca scop definirea actiunilor ce trebuie efectuate pentru parcurgerea etapelor specifice pentru finalizarea unei inspectii fiscale.
 
Procedura urmareste standardizarea actiunilor de efectuat pentru inscrierea constatarilor, avizarea de seful de serviciu si aprobarea de catre conducatorul activitatii de inspectie fiscala.
 
2. Documente de referinta
 
In cadrul acestei proceduri se vor intocmi sau utiliza urmatoarele documente:
 
- raportul de inspectie fiscala (partiala sau generala) incheiat cu respectarea modelului si continutului aprobat prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.710/2015 privind modelul si continutul Raportului de inspectie fiscala intocmit la persoane juridice si Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.772/2015 privind modelul si continutul Raportului de inspectie fiscala intocmit la persoane fizice;
 
- nota privind constatarile in divergenta;
 
- instiintare pentru discutia finala.
 
3. Modul de desfasurare a procedurii
 
Aceasta procedura presupune derularea a 4 (patru) etape, astfel:
 
3.1. analiza constatarilor fiscale impreuna cu seful de serviciu coordonator;
 
3.2. intocmirea raportului de inspectie fiscala si a dosarului actiunii de inspectie fiscala;
 
3.3. avizarea raportului de inspectie fiscala de catre seful de serviciu coordonator;
3.4. aprobarea raportului de inspectie fiscala de catre conducatorul activitatii de inspectie fiscala.
 
Etapa 1. Analiza constatarilor fiscale impreuna cu seful de serviciu coordonator
 
3.1.1. Pe parcursul efectuarii inspectiei fiscale, echipa de inspectie fiscala trebuie sa comunice direct cu seful de serviciu coordonator, pe care trebuie sa il informeze periodic asupra modului de desfasurare a controlului, a constatarilor pentru fiecare impozit, taxa sau contributie verificata, precum si a problemelor si particularitatilor actiunii de inspectie fiscala si incadrarea in termenele stabilite pentru efectuarea inspectiei fiscale.
 
3.1.2. Pe toata durata de realizare a unei inspectii fiscale, organele de inspectie fiscala isi vor fundamenta constatarile pe baza investigatiilor pe teren, a documentelor si registrelor solicitate sau puse la dispozitie de contribuabil, a informatiilor detinute de organul fiscal sau obtinute de acesta de la terti etc.
 
3.1.3. Orice constatare a organelor de inspectie fiscala va fi discutata, dupa fundamentarea acesteia, cu seful de serviciu pentru a sustine cele constatate si pentru a fi validata incadrarea legala a acestora.
 
3.1.4. Analiza constatarilor efectuate de echipa de inspectie fiscala cu seful de serviciu se va face pentru acele constatari care au implicatii fiscale, fiind totodata stabilite si actiunile ce trebuie efectuate pentru fundamentarea si finalizarea unor constatari, cum ar fi:
 
- efectuarea de verificari incrucisate/constatari la fata locului;
 
- obtinerea de informatii suplimentare;
 
- solicitarea unui punct de vedere de la directii de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau din cadrul Ministerului Finantelor Publice;
 
- incadrarea situatiilor privind faptele constatate ce pot sa intruneasca elementele constitutive ale unei infractiuni.
3.1.5. In situatia unor constatari care pot conduce la stabilirea unor fapte de evaziune fiscala, a unor constatari fiscale de amploare sau a unor probleme majore care privesc desfasurarea si finalizarea inspectiei fiscale va fi informat si conducatorul activitatii de inspectie fiscala competent pentru valorificarea rapida a constatarilor fiscale.
 
Etapa 2. Intocmirea raportului de inspectie fiscala
 
3.2.1. Rezultatele inspectiei fiscale se consemneaza in raportul de inspectie fiscala, intocmit conform prevederilor din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.710/2015 si Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.772/2015.
 
3.2.2. Pe parcursul desfasurarii inspectiei fiscale echipa de inspectie fiscala va informa contribuabilul/platitorul despre aspectele constatate in cadrul actiunii de inspectie fiscala. Dupa caz, dovada informarii poate fi, spre exemplu, e-mailul transmis, minuta, o semnatura pe un document, "Nota explicativa" data de contribuabil, adrese inaintate sau primite etc. care se vor arhiva la dosarul actiunii de inspectie fiscala.
 
3.2.3. Inspectia fiscala la contribuabil/platitor se incheie la data programata pentru discutia finala cu contribuabilul/platitorul sau data notificarii de catre contribuabil/platitor ca renunta la acest drept, conform prevederilor art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
3.2.4. In acest sens, echipa de inspectie fiscala va intocmi si comunica contribuabilului "Instiintare pentru discutia finala", la care se anexeaza obligatoriu proiectul de raport de inspectie fiscala, in format electronic sau pe suport hartie, insotit de anexele aferente, acordandu-i contribuabilului posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere. Formularul va fi anexat de echipa de inspectie fiscala la raportul de inspectie fiscala.
 
3.2.5. Raportul de inspectie fiscala se va intocmi indiferent daca se stabilesc sau nu diferente de obligatii fiscale suplimentare, cu respectarea instructiunilor privind obiectivele minimale pentru fiecare capitol in parte.
 
3.2.6. In cazul in care pe parcursul efectuarii unei inspectii fiscale se considera necesara marirea sau micsorarea numarului de membri ai echipei de inspectie fiscala sau este necesara inlocuirea unuia sau mai multor membri ai echipei de inspectie fiscala, atunci constatarile vor fi inscrise de catre echipa de control care finalizeaza actiunea de inspectie fiscala, indiferent de persoanele care au participat la efectuarea verificarilor.
 
3.2.7. Pentru persoanele nou-incluse in echipa de inspectie fiscala se vor intocmi alte ordine de serviciu, care se vor inscrie in registrul unic de control al contribuabilului verificat la aceeasi pozitie la care s-a inscris echipa de inspectie care a inceput actiunea de inspectie fiscala.
 
3.2.8. Organele de inspectie fiscala care au participat la verificari, dar care nu mai fac parte din echipa de inspectie la finalizarea actiunii vor fi nominalizate in raportul de inspectie fiscala ca participanti la efectuarea verificarilor, cu precizarea perioadei efective de control, dar nu vor fi inscrisi la pagina de semnaturi a raportului de inspectie fiscala si nici in decizia de impunere.
 
3.2.9. Constatarile care se inscriu in raportul de inspectie fiscala trebuie sa fie proprii organelor de control, bazate pe date, informatii sau documente, sa fie expuse clar si concis, eliminandu-se orice elemente si descrieri personale inutile, neconcludente si nedocumentate, care incarca nejustificat continutul raportului de inspectie fiscala.
 
3.2.10. Neregulile constatate se vor consemna numai dupa efectuarea tuturor verificarilor si investigatiilor fiscale privind modul de stabilire, de declarare a obligatiilor fiscale, cu precizarea concreta a actelor normative incalcate (articol, alineat) si cu determinarea exacta a influentelor fiscale.
 
3.2.11. La fiecare abatere constatata se vor inscrie, dupa caz, masurile luate operativ si duse la indeplinire in timpul controlului, cu mentionarea documentelor pe baza carora s-au materializat, urmand ca asupra masurilor ce urmeaza a fi luate in continuare sa se emita "Dispozitie privind masurile stabilite de inspectia fiscala".
 
3.2.12. Constatarile se vor prezenta sefului de serviciu pe parcursul efectuarii inspectiei fiscale, cu precizarea exacta si documentata a starii de fapt, a temeiului de drept si a influentelor fiscale.
 
3.2.13. La raportul de inspectie fiscala se anexeaza:
 
- pentru fiecare impozit, taxa si contributie care a facut obiectul verificarii: situatii, tabele, copii de pe documente si note explicative necesare sustinerii constatarilor;
 
- pentru fiecare obligatie fiscala la care s-au constatat diferente suplimentare ale bazei de impozitare de catre organele de inspectie fiscala se anexeaza o situatie privind termenul scadent al obligatiilor fiscale principale aferente bazelor de impozitare stabilite suplimentar; situatia cuprinde si diferentele de obligatii fiscale datorate la anumite termene de plata, inclusiv in cazurile in care la finalizarea inspectiei fiscale organele fiscale nu stabilesc obligatii fiscale principale suplimentare pentru perioada verificata. Situatia cuprinde date referitoare la obligatia fiscala principala defalcata pe fiecare perioada impozabila verificata si termenele scadente, in vederea calcularii obligatiilor fiscale accesorii de catre organul fiscal competent;
 
- procese-verbale pentru consemnarea unor constatari in timpul inspectiei fiscale;
 
- procese-verbale incheiate ca urmare a unor controale inopinate/constatare la fata locului/controale incrucisate, in situatia in care constatarile inscrise in acestea au influenta in stabilirea situatiei de fapt fiscale la contribuabilul verificat;
 
- procese-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor;
 
- orice documente intocmite pentru instiintarea contribuabilului, solicitarea de documente din partea acestuia sau obtinerea de informatii pentru fundamentarea constatarilor.
 
3.2.14. Inainte de discutia finala cu contribuabilul, raportul de inspectie fiscala, in forma sa preliminara, va fi discutat cu seful de serviciu si conducatorul activitatii de inspectie fiscala competent. In cazul in care se constata ca au fost inscrise fapte care nu sunt temeinic argumentate sau cuprind erori, din punctul de vedere al motivelor de fapt sau temeiului de drept, seful de serviciu sau, dupa caz, conducatorul activitatii de inspectie fiscala dispune corectarea raportului de inspectie fiscala, in masura in care echipa de inspectie nu este in contradictie cu seful de serviciu si/sau cu conducatorul activitatii de inspectie fiscala fata de constatarile din raportul de inspectie fiscala.
 
3.2.15. In situatia in care echipa de inspectie este in contradictie cu seful de serviciu sau/si conducatorul activitatii de inspectie fiscala fata de constatarile din raportul de inspectie fiscala, se va intocmi o Nota privind constatarile in divergenta.
 
Solutionarea divergentelor intre organele fiscale are ca scop stabilirea corecta a starii de fapt fiscale la un contribuabil verificat prin consensul opiniilor intre reprezentantii echipei de inspectie fiscala, seful de serviciu si conducatorul activitatii de inspectie fiscala.
 
In activitatea de inspectie fiscala sunt intalnite 2 (doua) situatii posibile de solutionare a divergentelor:
 
A. Solutionarea divergentelor dintre membrii echipei de inspectie fiscala;
 
B. Solutionarea divergentelor dintre membrii echipei de inspectie fiscala, seful de serviciu coordonator si/sau conducatorul activitatii de inspectie fiscala.
 
A. Solutionarea divergentelor dintre membrii echipei de inspectie fiscala
 
a) In cazul unor divergente de opinii intre membrii echipei de inspectie fiscala, competenta de mediere revine sefului de serviciu.
 
b) In acest caz echipa de inspectie fiscala va intocmi o nota privind constatarile in divergenta, in care fiecare membru al echipei isi va inscrie opinia. Rezultatul medierii va fi inscris de seful de serviciu in Nota privind constatarile in divergenta, document care va fi arhivat de echipa de inspectie fiscala la dosarul actiunii de inspectie fiscala.
c) Constatarea supusa medierii sefului de serviciu va fi preluata in raportul de inspectie fiscala, in forma ramasa dupa mediere.
 
d) Analiza constatarilor efectuate de echipa de inspectie fiscala cu seful de serviciu se va face pentru acele constatari care au implicatii fiscale, precum si asupra actiunilor ce trebuie efectuate pentru fundamentarea si finalizarea unor constatari, cum ar fi:
 
- efectuarea de verificari incrucisate;
 
- obtinerea de informatii suplimentare;
 
- solicitarea unui punct de vedere de la directii de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau din cadrul Ministerului Finantelor Publice;
 
- fapte ce intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.
 
B. Solutionarea divergentelor dintre membrii echipei de inspectie fiscala, seful de serviciu coordonator si/sau conducatorul activitatii de inspectie fiscala
 
a) Echipa de inspectie fiscala va prezenta sefului de serviciu constatarile pe parcursul efectuarii inspectiei fiscale, cu precizarea exacta si documentata a starii de fapt, a temeiului de drept si a influentelor fiscale.
 
b) Inainte de discutia finala cu contribuabilul, raportul de inspectie fiscala, in forma sa preliminara, va fi discutat cu seful de serviciu. In cazul in care se constata ca au fost inscrise fapte care nu sunt temeinic argumentate sau cuprind erori, din punctul de vedere al motivelor de fapt sau de drept, seful de serviciu poate dispune corectarea raportului de inspectie fiscala.
 
c) In cazul unor divergente de opinii intre membrii echipei de inspectie fiscala si seful de serviciu coordonator, competenta de mediere revine conducatorului activitatii de inspectie fiscala.
d) In masura in care echipa de inspectie este in contradictie cu seful de serviciu fata de constatarile din raportul de inspectie fiscala, se va completa o nota privind constatarile in divergenta. In Nota privind constatarile in divergenta isi vor inscrie opinia membrii echipei de inspectie fiscala, pe de o parte, si seful de serviciu, pe de alta parte.
 
e) Dupa intocmirea Notei privind constatarile in divergenta, aceasta va fi inaintata spre aprobare/propunere a unei solutii proprii conducatorului activitatii de inspectie fiscala care coordoneaza actiunea.
 
f) Conducatorul activitatii de inspectie fiscala poate opta pentru una dintre variantele propuse sau poate propune o solutie proprie, optiunea acestuia fiind obligatorie pentru ambele parti. Rezultatul medierii va fi inscris de catre conducatorul activitatii de inspectie fiscala in Nota privind constatarile in divergenta si acesta poate fi:
 
- se aproba propunerea echipei de inspectie fiscala;
 
- se aproba propunerea sefului de serviciu;
 
- conducatorul activitatii de inspectie fiscala propune o solutie proprie.
 
g) Solutia stabilita de catre conducatorul activitatii de inspectie fiscala va fi preluata in raportul de inspectie fiscala, inclusiv pentru situatia in care echipa de inspectie fiscala are aceeasi opinie cu seful de serviciu coordonator, opinie contrara cu cea a conducatorului activitatii de inspectie fiscala. Nota privind constatarile in divergenta va fi arhivata la dosarul actiunii de inspectie fiscala.
 
3.2.16. Raportul de inspectie fiscala se va intocmi in forma finala numai dupa medierea tuturor divergentelor si dupa discutia finala cu contribuabilul si analiza punctului de vedere formulat de acesta.
 
3.2.17. Punctul de vedere al contribuabilului prezentat la data programata pentru discutia finala (data incheierii inspectiei fiscale) sau in termen de cel mult 5/7 zile lucratoare de la data incheierii inspectiei fiscale se va anexa la raportul de inspectie fiscala.
 
3.2.18. In situatia in care, dupa discutia finala, analizarea punctului de vedere al contribuabilului de catre echipa de inspectie fiscala si discutarea acestuia cu seful de serviciu, inainte de intocmirea raportului de inspectie fiscala in forma finala, apar divergente de natura celor prevazute la pct. 3.2.15, se va proceda in mod similar pentru solutionarea acestora, in functie de natura divergentei exemplificata la literele A si B ale punctului mentionat.
Etapa 3. Avizarea raportului de inspectie fiscala
 
3.3.1. Raportul de inspectie fiscala se avizeaza de catre seful de serviciu coordonator al actiunii de inspectie fiscala numai dupa redactarea sa in forma finala.
 
3.3.2. In situatii justificate in care, la finalizarea raportului de inspectie fiscala, seful de serviciu care a coordonat activitatea de inspectie fiscala lipseste o perioada mai mare de timp, avizarea raportului de inspectie fiscala se va face de catre inlocuitorul acestuia.
 
3.3.3. Pentru o buna conlucrare, seful de serviciu sau echipa de inspectie fiscala va informa inlocuitorul sefului de serviciu asupra stadiului de efectuare a inspectiei fiscale, a constatarilor si a problemelor cu care se confrunta aceasta, precum si a masurilor ce trebuie luate in continuare pentru finalizarea inspectiei fiscale.
 
3.3.4. Avizarea raportului de inspectie fiscala consta in verificarea corectitudinii incadrarii in prevederile legale a constatarilor din raportul de inspectie fiscala, precum si inscrierea numelui si prenumelui sefului de serviciu, data semnarii si semnatura acestuia.
 
Etapa 4. Aprobarea raportului de inspectie fiscala
 
3.4.1. Raportul de inspectie fiscala se supune spre aprobare conducatorului activitatii de inspectie fiscala dupa avizarea sa de catre seful de serviciu coordonator al actiunii de inspectie fiscala.
 
3.4.2. Aprobarea raportului de inspectie fiscala consta in acordul dat asupra modului de incadrare in termenele propuse (durata inspectiei fiscale), asupra modului de prezentare si sustinere a constatarilor, a incadrarii in prevederile legale, semnarea si datarea acestuia.
 
3.4.3. Data aprobarii raportului de inspectie fiscala de catre conducatorul activitatii de inspectie fiscala reprezinta data finalizarii tuturor actiunilor premergatoare emiterii actelor administrativ-fiscale.
 
3.4.4. Dupa aprobare, raportul de inspectie fiscala se inregistreaza la registratura activitatii de inspectie fiscala sau ii va fi alocat un numar de inregistrare unic, generat de sistemul informatic, in cazul actelor emise prin intermediul aplicatiilor informatice, si urmeaza sa se emita actul/actele administrativ-fiscal(e).

de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Contabilitate 2022


Va amintiti de prima Carte Verde a Contabilitatii, editata in urma cu peste 25 de ani de Ministerul Finantelor?

Ei bine, Cartea Verde a Contabilitatii 2022 este acum din nou prezenta, in varianta actualizata la zi, oferindu-va solutii impecabile pentru momentele de criza – cum este si acesta – cu modificari legislative majore.

Avantajul esential pe care vi-l ofera Cartea Verde a Contabilitatii 2022: ZERO erori in inregistrarile contabile!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectie fiscalaanafcodul de procedura fiscala

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 14 Decembrie 2020


Votati articolul "Noua procedura pe care o aplica inspectorii ANAF pentru intocmirea raportului de inspectie fiscala":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

 • Calculatia Costurilor. Ghid pe domenii de activitate (modele editabile)

  • Nu neglijati niciun aspect legat de calculatia costurilor! Nu are rost sa riscati erori fiscal-contabile si amenzi distrugatoare care pot ajunge pana la 4.000 lei. Operarea incorecta in contabilitate a costurilor de productie sau, si mai grav lipsa acestora din evidentele contabile, are consecinte cat se poate de grave asupra rezultatului contabil si, implicit, asupra rezultatului fiscal. Impozitul pe profit platit astfel catre bugetul de stat este incorect! ...» citeste mai departe aici

 • Declaratia unica 2023: termen de depunere si instructiuni noi pentru completare

  • ANAF a publicat noua Declaratie unica ce va fi depusa in anul 2023 pentru veniturile si taxele aferente 2022, dar si pentru estimarea celor de anul viitor.  OG 16/2022 a introdus numeroase modificari fiscale care au creat confunzie. Multe persoane fizice care obtin venituri din activitati independente au crezut ca regimul se va aplica direct de la 1 ianuarie 2023, insa este important de precizat ca sunt vizate veniturile de anul urmator. Acest lucru inseam...» citeste mai departe aici

 • Fiscul reorganizeaza lista contribuabililor mijlocii. Noutati privind datele pentru SAF-T

  • Reorganizarea contribuabililor mijlocii devine realitate, dupa ce Fiscul a publicat proiectul de ordin pentru modificarea unor ordine ale presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mari si mijlocii.  In referat se precizeaza ca nu se justifica actualizarea in acest an a listei contribuabililor mari, avand in vedere faptul ca aceasta lista a fost actualizata in...» citeste mai departe aici

 • Companiile ar putea primi lunar 2.250 lei daca angajeaza victime ale violentei domestice

  • Companiile ar putea primi de la stat o subventie lunara de 2.250 lei, pe o perioada de un an de zile, daca angajeaza victime ale violentei domestice, reiese dintr-un proiect legislativ inregistrat la Senat.  Initiatorii propunerii sustin ca victimele violentei domestice, somere, nu au fost luate in considerare la momentul modificarii si completarii Legii 76/2002. "De asemenea, victimele violentei domestice nu se numara printre categoriile ce beneficia...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Sistemele e-Factura si e-Transport vin cu noi OBLIGATII fiscale!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X