email
Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 595/2021 - formularele necesare pentru obtinerea indemnizatiei de catre beneficiarii de drepturi de autor

Ordinul 595/2021 - formularele necesare pentru obtinerea indemnizatiei de catre beneficiarii de drepturi de autor
drepturi de autorordinul 595/2021indemnizatie

Prin Ordinul 595/2021 au fost aprobate noile formulare necesare pentru obtinerea indemnizatiei de 41.5% de catre beneficiarii de drepturi de autor. Cererea si declaratia pe proprie raspundere se utilizeaza pentru solicitarea drepturilor incepand cu cele aferente lunii iunie 2021.


Tot prin Ordinul 595/2021 au fost aprobate si formularele pentru profesionistii definiti la art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil si cele pentru persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005. Consulta formularele din Anexa 1 si Anexa 2 AICI

Ordinul 595/2021 - formulare drepturi de autor

Formularele necesare persoanelor fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe fac parte din Anexa 3 a Ordinului 595/2021. 

Modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundere pentru persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe, astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care urmeaza sa beneficieze de plata indemnizatiei prevazute la art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020, cu modificarile si completarile ulterioare
 

 

CERERE

Catre


AGENTIA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA A JUDETULUI …………………………/MUNICIPIULUI BUCURESTI
Subsemnatul, ............., cu domiciliul/sediul in localitatea ....................., str. ................. nr. .........., judetul .........../municipiul Bucuresti, sectorul ......., identificat cu CI/BI seria ...... nr. ......., CNP ............, telefon .........., e-mail ............., in conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, va solicit acordarea indemnizatiei pentru perioada ............. .

Solicit plata in contul ....................., al carui titular sunt, deschis la Banca ........................... .

Atasez:
– declaratia pe propria raspundere;
– copie dupa actul de identitate;
– copie dupa extrasul de cont (deschis in calitatea mentionata, pentru care solicit indemnizatia).

Data ................
Numele si prenumele (in clar) ..............................
Semnatura .........................

 

DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE

Catre
AGENTIA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA A JUDETULUI .................../MUNICIPIULUI BUCURESTI
Subsemnatul/a, ..............., cu domiciliul/sediul in localitatea ................., str. .................. nr ......., judetul ...................../municipiul Bucuresti, sectorul ......, identificat(a) cu CI/BI seria ..... nr. .............., CNP .................., telefon .................., e-mail ................., cunoscand prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii, declar pe propria raspundere urmatoarele:

1. in anul 2019 media incasarilor brute obtinute exclusiv din drepturi de autor lunare a fost de ............... lei;
2. veniturile estimate in declaratia unica, respectiv norma de venit stabilit in anul 2020 sunt/este de ........................ lei;
3. in perioada starii de urgenta/starii de alerta am beneficiat de indemnizatia prevazuta de art. XV alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, in cuantum de ............... lei;
4. realizez activitate din luna ..............., obtinand incasari brute de ............ lei (medie lunara) exclusiv din drepturi de autor, neincasand si sume din alte tipuri de activitati.

In aceste conditii declar ca in luna ....................., pentru care solicit indemnizatia, incasarile brute obtinute exclusiv din drepturi de autor sunt de ................ lei.

Data .................
Numele si prenumele (in clar) ...................
Semnatura ............................


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2023

Corespondenta detaliata a conturilor pe principalele tipuri de operatiuni


Atentie! Necunoasterea corespondentei dintre conturi poate genera:
    • inregistrari contabile eronate! Urmarea: amenda ANAF!
    • situatii financiare compromise! Urmarea: amenzi, acuzatie de evaziune fiscala etc.! Cine-si doreste?
    • incapacitatea elaborarii unor analize serioase asupra performantelor economice ale firmei! Urmarea: decizii eronate, rezultate dezastruoase! Ai nevoie de asa ceva?

SOLUTIA SALVATOARE pentru evitarea lor! Iti propunem acum lucrarea indispensabila oricarui contabil de SRL sau PFA: Corespondenta detaliata a conturilor pe principalele tipuri de operatiuni

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
drepturi de autorordinul 595/2021indemnizatie

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 12 Iulie 2021


Votati articolul "Ordinul 595/2021 - formularele necesare pentru obtinerea indemnizatiei de catre beneficiarii de drepturi de autor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Contabilitatea se schimba de la 1 ianuarie 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X