email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Finantelor: Ordin pentru reglementarea unor aspecte privind aplicarea IFRS

Ministerul Finantelor: Ordin pentru reglementarea unor aspecte privind aplicarea IFRS
raportare financiaraifrsghid ifrsordin MFP

Cu siguranta stiti cat de importanta este respectarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara, atat pentru a cunoaste cu exactitate pozitia financiara si performanta entitatii comerciale pe care o reprezentati, cat si pentru a putea emite rapoarte corecte pentru actionari, angajati sau creditori.

Incepand cu exercitiul financiar al anului 2023, societatile ale caror valori mobiliare au fost admise la tranzactionare in cursul exercitiului financiar 2022 tin contabilitatea in baza prevederilor IFRS.

In data de 30 martie 2023, Ministerul Finantelor a publicat un ordin pentru reglementarea unor aspecte privind aplicarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara.

Prin prezentul proiect se introduce posibilitatea pentru entitatile rezultate din reorganizarea persoanelor juridice cuprinse in anexa la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 666/2015 privind aplicarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara de catre unele entitati cu capital de stat, de a aplica si dupa reorganizare, reglementarile contabile mentionate.

Cadrul de reglementare

Prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.844/2016 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt stabilite categoriile de entitati obligate sa aplice reglementarile contabile mentionate, respectiv societatile ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata si persoanele juridice prevazute de Ordinul ministrului finantelor publice nr. 666/2015 privind aplicarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara de catre unele entitati cu capital de stat.

Referitor la societatile ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, daca valorile lor mobiliare nu mai sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, acestea pot aplica in continuare reglementarile contabile aprobate prin OMFP nr. 2.844/2016.

In ceea ce priveste entitatile rezultate din reorganizarea unor persoane juridice cuprinse in anexa la OMFP nr. 666/2015, actualele reglementari nu mentioneaza posibilitatea aplicarii in continuare a reglementarilor contabile utilizate inainte de reorganizare, si anume Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin OMFP nr. 2.844/2016.

Legislatia din domeniu, insa, este intr-o continua schimbare. De aceea, este nevoie de o lucrare completa si complexa, care sa va ofere raspunsuri corecte si perfect legale in legatura cu orice dilema despre IFRS: Ghid pentru implementarea si continuarea aplicarii IFRS >>


Cunoscand foarte bine Standardele Internationale de Raportare Financiara, eliminati riscul greselilor in documentele pe care le emiteti, dar si riscul de a fi pus in imposibilitatea argumentarii deciziilor luate!

 


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportare financiaraifrsghid ifrsordin MFP


Data aparitiei: 03 Aprilie 2023

Votati articolul "Ministerul Finantelor: Ordin pentru reglementarea unor aspecte privind aplicarea IFRS":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X