Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

3 declaratii fiscale cu termen limita 26 iunie 2023

Data aparitiei: 23 Mai 2023
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3 declaratii fiscale cu termen limita 26 iunie 2023
declaratii fiscaledeclaratii anafdeclaratii 26 iunieimpozit pe profit

Potrivit calendarului ANAF, data de 26 iunie este termenul limita pentru depunerea a 3 declaratii fiscale:

- Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat (formular 100), prin care se declara impozitul pe veniturile microintreprinderilor aferent trimestrului IV al anului 2022 sau impozitul specific unor activitati aferent semestrului II al anului 2022;
-  Declaratie privind impozitul pe profit (formular 101), aferent anului 2022;
- Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private (formular 107) aferente anului 2022.

Totodata va reamintim urmatoarele:

In vederea stabilirii rezultatului fiscal, contribuabilii, inregistrati ca platitori de impozit pe profit, au obligatia sa intocmeasca Registrul de evidenta fiscala in conformitate cu prevederile O.M.F.P. nr. 870/2005, cu modificarile ulterioare.

Totodata, contribuabilii persoane juridice trebuie sa aiba in vedere efectuarea verificarilor privind corectitudinea si coerenta datelor declarate in declaratiile fiscale, in concordanta cu cele raportate in situatiile financiare.

Persoanele juridice aplica in mod corespunzator prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin O.M.F.P. nr. 1802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, persoanele care conduc contabilitatea in partida dubla au obligatia sa completeze in mod corespunzator registrele si documentele financiar-contabile si sa efectueze inventarierea activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cu respectarea prevederilor O.M.F.P. nr. 2.861/2009), in vederea punerii de acord a datelor din contabilitate cu situatia faptica/reala a acestora.

Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice efectueaza

inventarierea generala a elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii detinute la inceputul activitatii, cel putin o data in cursul exercitiului financiar, precum si in cazul fuziunii, divizarii ori transformarii sau al lichidarii si in alte situatii prevazute de lege.

Pentru a beneficia de indrumare si asistenta cu caracter general, in domeniul fiscal, contribuabilii pot apela Call-center-ul ANAF la numarul de telefon: 031.403.91.60






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X