email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transfer de numerar intre puncte de lucru: atentie la soldul casieriei, nu poate sa depaseasca la sfarsitul zilei 50.000 lei!

Transfer de numerar intre puncte de lucru: atentie la soldul casieriei, nu poate sa depaseasca la sfarsitul zilei 50.000 lei!
Transfer de numerartransfer de numerar intre casieriiincasari si plati in numerarplafon casierie

In contextul ultimelor modificari privind operatiunile de incasari si plati in numerar, in situatia in care o societate are un punct de lucru intr-o alta localitate apropiata de sediul central, vom afla de la specialistul nostru daca se mai poate face transfer de numerar intre casierii pe baza dispozitiilor de plata/incasare emise pe numele administratorului care este si angajat al societatii (de exemplu, medic stomatolog). Mentionam ca punctul de lucru functioneaza 3 zile/saptamana, iar sumele la sfarsitul unei zile rar sunt peste 1.000 lei, iar singurul lucrator este medicul stomatolog.

Transfer de numerar intre casierii: raspunsul specialistului

Conform art 3 din Legea 70/2015, se pot efectua operatiuni de incasari si plati in numerar, in urmatoarele conditii:

a)incasari de la persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoana;
c)plati catre persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei/persoana, dar nu mai mult de un plafon total de 10.000 lei/zi;
e)plati din avansuri spre decontare, in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei, stabilit pentru fiecare persoana care a primit avansuri spre decontare.

Lucrarea "Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice" va ajuta acum sa rezolvati rapid si eficient orice problema legata de efectuarea tranzactiilor cu numerar. Va ofera solutii si rezolvari concrete ale problemelor specifice cu care va confruntati.


Astfel, sunt de parere ca daca transferurile sunt mai mici de 5.000 lei pe zi, se pot face in continuare fara probleme.

Sa aveti in vedere si soldul casieriei, care nu poate sa depaseasca la sfarsitul zilei 50.000 lei:
Art. 42
(1)Sumele in numerar aflate in casieria persoanelor prevazute la art. 1 alin. (1) nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 50.000 lei. In cazul magazinelor de tipul cash and carry, supermagazinelor si hipermagazinelor care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare, sumele in numerar aflate in casierie nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 500.000 lei. Sumele in numerar care depasesc plafonul se depun in conturile bancare ale acestor persoane in termen de doua zile lucratoare.

Daca aveti organizate caserii separate pentru cele doua puncte de lucru(sedii secundare), conform art 8 din legea 70/2015, plafoanele prezentate mai sus se aplica pentru fiecare caseriei in parte:

Art. 8
Sucursalele si alte sedii secundare ale persoanelor juridice care au casierie proprie si/sau cont deschis la o institutie de credit aplica in mod corespunzator prevederile prezentului capitol, pentru fiecare casierie in parte.


Raspuns oferit in luna februarie 2024 de catre specialistii site-ului Portalcontabilitate. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile contabile + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Foto: pexels.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Transfer de numerartransfer de numerar intre casieriiincasari si plati in numerarplafon casierie


Data aparitiei: 12 Februarie 2024

Votati articolul "Transfer de numerar intre puncte de lucru: atentie la soldul casieriei, nu poate sa depaseasca la sfarsitul zilei 50.000 lei!":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X