email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prosumatori - explicatii si solutii complete in concordanta cu Ordinele emise de ANRE. Obligatii fiscale si studii de caz

Prosumatori - explicatii si solutii complete in concordanta cu Ordinele emise de ANRE. Obligatii fiscale si studii de caz
prosumatorpanouri solareobligatii fiscale prosumator

Instalati panouri solare pe acoperisul sediului firmei dvs., obtineti prin intermediul lor energie electrica pentru consumul propriu (al firmei) si, daca produceti cumva mai mult decat aveti nevoie, vindeti surplusul in retea.

Deveniti astfel prosumator, adica atat producator, cat si consumator, cu avantajul instantaneu ca beneficiati inca din prima luna de o reducere semnificativa a cheltuielilor cu energia electrica. Iar dupa amortizarea investitiei initiale in panourile solare, nu numai ca nu veti mai plati nimic pentru energia consumata, ba chiar veti primi bani pentru surplusul de energie electrica furnizat. ...detalii aici >>

E o strategie simpla, prietenoasa cu mediul si mai ales foarte eficienta din punct de vedere economic. Nu e de mirare ca ea a atras pana acum peste 16.000 de companii, dornice sa profite de avantajele ei evidente.

Din nefericire insa, avantajele vin la pachet cu anumite probleme practice, concretizate in neclaritati legate de:

  • Obligatiile fiscale ale prosumatorului
  • Inregistrarile contabile si recunoasterea in contabilitate a acestei activitati
  • Regimul facturilor emise de catre furnizorii de energie in numele prosumatorilor
  • Tratamentul accizelor

Iata de ce va propunem lucrarea Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale, realizata de reputatul specialist, Vera Constantin. Este o lucrare completa, care explica limpede notiunea de prosumator, conditiile pe care ar trebui sa le bifeze noii utilizatori si obligatiile declarative si care, in plus, prezinta 30 de studii de caz extrem de relevante.

...Click aici pentru cuprinsul lucrarii >>

Prosumatori: Exemple de probleme intalnite in practica, rezolvate in lucrare

1.“Am montat pe firma panouri fotovoltaice, va rog sa-mi scrieti ce obligatii fiscale trebuie indeplinite de firma. Trebuie sa ma inregistrez pentru plata accizelor?”  ...detalii aici >>

2.“Societatea noastra a achizitionat panouri fotovoltaice, invertor, pentru consum propriu si accesorii pentru montare. Care este monografia contabila de la achizitie panouri, instalare pana la introducerea energiei in retea si ce impozite si taxe speciale, accize sunt implicate aici? Ma intereseaza toate obligatiile declarative.”

3.“Societatea are montate panouri fotovoltaice, avand calitatea de prosumator cu injectie in retea. Este necesara intocmirea autofacturii in scopuri de accize pentru cantitatea de curent consumata in luna anterioara? Daca da, cum se intocmeste si se declara aceasta autofactura (D394 si D100)? Este necesara transmiterea acestei autofacturi prin sistemul e-Factura?”  ...detalii aici >>

4.“Societatea a realizat un sistem fotovoltaic de 60 Kw pentru care suntem inregistrati ca prosumator. De cand avem acest statut nu am primit nicio factura de la furnizorul nostru de energie electrica. Ce obligatii declarative avem? Ni se aplica si noua obligatia de a depune notificarea la autoritatea vamala teritoriala?”

5.“Societatea are un contract de vanzare energie electrica in calitate de prosumator. Pentru cantitatile de energie electrica livrate, furnizorul de energie electrica emite facturi in numele nostru cu taxare inversa. Aceasta factura nu e din plaja noastra de numere de facturi, ci are plaja proprie a furnizorului de energie electrica. Avand in vedere ca furnizorul nu e imputernicit in SPV sa transmita facturi in numele nostru, este corect sa transmitem aceste facturi de vanzare energie electrica noi in RO e-Factura?”
In total, in lucrare sunt prezentate si rezolvate profesionist 30 de astfel de intrebari.

...Click aici pentru explicatii detaliate >>

Lucrarea este utila in primul rand cabinetelor de contabilitate, expertilor contabili si contabililor autorizati care lucreaza cu firme prosumatori, carora trebuie sa le asigure evidenta si conformitatea fiscala.

Dar, evident, ea le este utila si celor care vor sa devina prosumatori, deoarece contine recomandari clare in acest sens si, in egala masura, le este utila si prosumatorilor existenti care gasesc aici informatii despre obligatiile declarative, accize, autofacturare, scutirea pe profitul reinvestit, monografii contabile si aspecte importante privind ideea in sine de “prosumator”.

Lucrarea propune o analiza detaliata a aspectelor contabile si fiscale specifice prosumatorilor, explorand modul in care acestia influenteaza si sunt influentati de politicile si reglementarile din domeniul energiei electrice.

Click aici pentru Formularul de Comanda >>


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

NOUTATILE momentului sunt aici:


 E-FACTURA - de la 1 iunie se dau deja amenzi!
- Legislatia explicata + Intrebari si Raspunsuri

E-TRANSPORT - intra in totalitate in vigoare - atentie, amenzi!
- CE s-a schimbat si CUM trebuie sa aplicam noua lege

E-TVA - ultimele noutati, OUG nr. 70

Impozite, Salarii, TVA, Contabilitate, Procedura fiscala, case de marcat - noutati

Dezbatem NOUTATILE la Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - transmisa LIVE in 6 august 2024

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prosumatorpanouri solareobligatii fiscale prosumator


Data aparitiei: 07 Iunie 2024
Ultima actualizare: 21 Iunie 2024

Votati articolul "Prosumatori - explicatii si solutii complete in concordanta cu Ordinele emise de ANRE. Obligatii fiscale si studii de caz":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X