email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce declaratii fiscale depunem obligatoriu pana la 26 octombrie?

declarati fiscaledepuneredecontformular 301octombrie 2015decontul special

Aducem la cunostinta contribuabililor calendarul obligatiilor fiscale cu termen 26 octombrie 2015, cu mentiunea ca lista completa cu toate termenele din luna octombrie poate fi consultata aici.

Formular (097) "Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare" - se depune de catre persoanele impozabile inregistrate conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare pentru notificarea organelor fiscale cu privire la aplicarea sistemului TVA la incasare sau cu privire la incetarea aplicarii acestui sistem in conditiile prevazute la art. 134^2 si art. 156^3 alin. (11) si alin. (12) din Codul fiscal.

Formular 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" – se depune de contribuabilii carora le revin obligatiile declarative si de plata pentru impozitele, taxele si contributiile cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat, cu termen de declarare lunar/trimestrial.

Formular 104 "Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor"– se completeaza pentru asocierile din care fac parte contribuabilii prevazuti la art. 13 lit. c) si e) din Legea
nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre persoana
responsabila, desemnata potrivit legii.

Formular 112 “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" – se depune pentru obligatiile aferente lunii septembrie 2015/trimestrul III 2015 de catre:

a) persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente;

b) institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in
numele asiguratului.

Formular 224 "Declaratie privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania- se completeaza de catre persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania si obtin venituri sub forma de salarii din strainatate, precum si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si ale posturilor consulare acreditate in Romania.

Formular 300 "Decont de TVA" – se depune de persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003, cu perioada de raportare lunara/trimestriala.

Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 152 alineatul (7) din Codul Fiscal pana la 10 septembrie 2015.

Formular 301 "Decont special de TVA"– se depune de persoanele care nu sunt inregistrate si care nu trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 si de persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 153^1 din Legea nr. 571/2003. Pentru achizitiile intracomunitare de mijloace de transport noi, precum si pentru achizitiile intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi, dar persoanele care le-au achizitionat sunt obligate la plata taxei, formularul 301 se depune inainte de inmatricularea in Romania a acestora, dar nu mai tarziu de data de 25 a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare.


Formular 307 "Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata" - se depune de catre:

a) persoana impozabila, beneficiara a transferului de active prevazut la art. 128 alin. (7) din Codul fiscal, in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere daca nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului;

b) locatorul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatorului/utilizatorului in baza prevederilor art. 152 alin.(7) din Codul fiscal.

c) persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal, care a efectuat ajustari incorecte sau nu a efectuat ajustarile de taxa prevazute la art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal;

d) persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9) lit. g) din Codul fiscal, care: nu a efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inainte de scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau a efectuat ajustari incorecte, conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal; trebuie sa efectueze regularizarile/ajustarile prevazute la art. 134 alin. (5) din Codul fiscal si pct. 15^2 din H.G. nr. 44/2004, art. 138 din Codul fiscal si pct. 16^1 alin. (4) din H.G. nr. 44/2004 precum si pct. 45 alin. (14) din H.G. nr. 44/2004 pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.

Formular 311 "Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata, datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal"(O.P.A.N.A.F. nr. 632/2015) - se depune de catre:

a) persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal, si care efectueaza, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei, pentru care exista obligatia platii taxei colectate in conformitate cu prevederile art. 11 alin. (1^1) si (1^3) din Codul fiscal;

b) persoanele impozabile care se afla in situatiile prevazute la art. 11 alin. (1^1) si (1^3) din Codul fiscal si al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat, din oficiu, potrivit prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal, in situatia in care acestea efectueaza, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, livrari de bunuri prin organele de executare silita;

c) persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la incasare si al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal, pentru livrari de bunuri/prestari de servicii efectuate inaintea anularii inregistrarii in scopuri de TVA, dar a caror exigibilitate intervine in perioada in care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA;

d) persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, la cerere, conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. g) din Codul fiscal, care au aplicat sistemul TVA la incasare si care au efectuat livrari de bunuri/prestari de servicii inainte de anularea inregistrarii in scopuri de TVA, dar a caror exigibilitate de taxa a intervenit in perioada in care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA.

Formular 390 VIES "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare" (O.P.A.N.A.F. nr. 76/2010, cu modificarile si completarile ulterioare) - se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de T.V.A. conform art. 153 si 153" din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, care au efectuat in luna septembrie 2015:

- livrari/achizitii intracomunitare de bunuri;
- livrari de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare;
- achizitii/prestari intracomunitare de servicii.

Formular 394 "Declaratie informativa privind livrarile, prestarile de servicii si achizitiile efectuate pe teritoriul national" (O.P.A.N.A.F. nr. 3596/2011, cu modificarile si completarile ulterioare) - se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA cu perioada fiscala lunara. Declaratia cuprinde facturile emise/primite in cursul perioadei de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea "taxare inversa" sau "TVA la incasare".

In declaratie nu se inscriu facturile emise prin autofacturare si bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate conform prevederilor art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal.

Prevederea referitoare la bonurile fiscale se va aplica pana la data de 31 decembrie 2016.

Material furnizat de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declarati fiscaledepuneredecontformular 301octombrie 2015decontul special


Data aparitiei: 20 Octombrie 2015

Votati articolul "Ce declaratii fiscale depunem obligatoriu pana la 26 octombrie?":
Rating:

Nota: 2.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X