email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligativitatea inrolarii in SPV si planul de actiune pentru prevenirea muncii la gri/negru, bifate de Finante

Obligativitatea inrolarii in SPV si planul de actiune pentru prevenirea muncii la gri/negru, bifate de Finante
spvmunca la negrurisc fiscal

Ministerul Finantelor a realizat doua jaloane inainte de termenul asumat prin PNRR - obligativitatea inrolarii in SPV si un plan comun de actiune pentru prevenirea muncii la gri/negru (ANAF si Inspectia Muncii). 

Institutia a indeplinit, inainte de termenul de 31 martie 2022, cele doua jaloane asumate in cadrul componentei 8 – ”Reforma fiscala si Reforma sistemului de pensii”, reforma Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) prin digitalizare si le-a raportat deja coordonatorului national al Planului National de Redresare si Rezilienta.

Implementarea riguroasa si eficienta a angajamentelor din PNRR reprezinta un obiectiv prioritar pentru Romania, iar Ministerul Finantelor se afla in prima linie in acest sens. Astfel, alaturi de colegii mei vom depune toate diligentele pentru indeplinirea la timp a jaloanelor si tintelor asumate, precum si pentru implementarea masurilor cuprinse in PNRR, din aria noastra de competenta”, a subliniat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.

Jalonul vizand intrarea in vigoare a cadrului legal pentru inrolarea contribuabililor persoane juridice in Spatiul Privat Virtual (SPV) a fost indeplinit inca din 2021, prin aprobarea Ordonantei nr. 11/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si reglementarea unor masuri fiscale.

Citeste si: Documentele care nu sunt inca in format electronic se pot transmite prin intermediul Formularului de contact din SPV

Actul normativ mai sus mentionat prevede obligativitatea persoanelor juridice de a se inregistra in Spatiul Privat Virtual (SPV).
In ceea ce priveste jalonul privind operationalizarea/aprobarea Planului comun de actiune al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al Inspectiei Muncii pentru prevenirea si limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/negru, in data de 17.02.2022 a fost aprobat planul comun de actiune al celor doua institutii privind organizarea controalelor fiscale. Sunt vizati operatorii economici care prezinta un risc fiscal ridicat si, de asemenea, cei care prezinta un risc din perspectiva utilizarii muncii subdeclarate/nedeclarate. Planul va fi defalcat pe tipuri de activitati sezoniere, in cazul in care incidenta riscurilor mentionate este cunoscuta a fi ridicata. Periodic, in baza analizelor rezultatelor obtinute, planul va fi actualizat in functie de rezultate.



Ministerul Finantelor si-a asumat prin PNRR componenta 8 - "Reforma fiscala si Reforma sistemului de pensii", cu un buget de 371,8 milioane de euro, iar prin indeplinirea acestor jaloane reitereaza angajamentul ferm pentru realizarea la termen si cu rigurozitate a reformelor pentru dezvoltarea Romaniei.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
spvmunca la negrurisc fiscal


Data aparitiei: 15 Martie 2022

Votati articolul "Obligativitatea inrolarii in SPV si planul de actiune pentru prevenirea muncii la gri/negru, bifate de Finante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X