email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antifrauda a verificat in patru zile peste 600 de agenti economici din Bucuresti

Antifrauda a verificat in patru zile peste 600 de agenti economici din Bucuresti
control anafamendasanctiunilegea prevenirii

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, nu a aruncat vorbe in vant atunci cand a spus ca Fiscul va demara o actiune ampla de controale, ci a trecut la fapte. "Vom incepe acum in august un program mai amplu de verificari, in care vor fi implicati si colegii de la Ministerul Muncii. Vor fi verificari pentru partea de evaziune fiscala, pentru partea de munca la negru. Vor fi ANAF, ITM si alte structuri. Avem, slava Domnului, zone de evaziune.”, spunea ministrul la sfarsitul lunii iulie.

In perioada 01 august - 04 august, inspectorii antifrauda au desfasurat actiuni de control operativ, in municipiul Bucuresti, care au avut ca obiectiv principal verificarea modului de respectare a obligatiei de dotare si a utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale, verificarea provenientei legale a produselor comercializate, verificarea utilizarii fortei de munca cu forme legale, reiese dintr-un comunicat al institutiei.

Va reamintim ca Legea prevenirii a suferit modificari recent, anume ca va fi eliminata contraventia referitoare la nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege. Prin urmare, operatorii economici prinsi fara case de marcat cu jurnal electronic vor fi amendati direct, fara a li se mai propune un plan de remediere si un timp de executie a sarcinilor, asa cum prevedea Legea prevenirii.


In ceea ce priveste actiunile de control operativ pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a muncii nedeclarate, inspectorii antifrauda au derulat 619 de verificari, din care 200 au fost realizate cu participarea inspectorilor ITM.

Directia Generala Antifrauda Fiscala a verificat 619 contribuabili cu activitate preponderent tn domeniul serviciilor (alimentatie publica, restaurante/ cluburi/ baruri/cafenele, patiserii, florarii, pescarii, saloane de infrumusetare/ frizerii, vulcanizari, centre de relaxare) flind aplicate sanctiuni contraventionale si confiscari, dupa cum urmeaza:

- 491 sanctiuni contraventionale principale (459 amenzi contraventionale si 32 de
avertismente), valoarea totala a amenzilor fiind de cca. 2,2 milioane lei:

- S-au confiscat sume/numerar si bunuri in valoare totala de peste 61,5 mii lei lei:

- a fost dispusa masura suspendarii activitatii la un numar de sase contribuabili, din care, in cazul a cinci contribuabili, suspendarea s-a aplicat pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea si utilizarea AMEF.


 

Citeste si: Vor fi desfasurate 150.000 de actiuni pana la finalul anului 2019. Afla principalele domenii vizate!

 

Antifrauda a demonstrat inca de la inceputul anului ca nu mai iarta comerciantii si ca nu mai trece cu vederea greselile fiscale pe care le fac. Inspectorii au actionat in forta inca din prima parte a anului, avand in vedere ca numarul controalelor a crescut cu 60%. Numarul de amenzi a crescut cu 68%, potrivit unor date despre controale publicate recent.

Sanctiunile contraventionale au fost aplicate de inspectorii antifrauda, fn principal, pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate opertiunile efectuate, potrivit Legii 82/1991 (244 de sanctiuni), pentru neemiterea de bonuri fiscale (69 de sanctiuni) si pentru existenta unor sume nejustificate, conform OUG 28/1999 (66 de sanctiuni).

Cu ocazia controalelor, inspectorii antifrauda au reiterat obligatia ce le revine contribuabililor in legatura cu dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile livrate cu amanuntul si serviciile prestate direct catre populatie, obligatia intocmirii de documente justificative pentru sumele introduse in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate operatiunile efectuate, inregistrarea in contabilitate a acestora in perioada la care se refera, pastrarea si arhivarea acestora, precum si reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse si nu in ultimul rand, au reiterat obligatia de a respecta regimul privind detinerea si comercializarea produselor accizabile.

ANAF reaminteste contribuabililor ca in ceea ce priveste existenta unor sume nejustificate, sanctiunile aplicate de inspectorii antifrauda variaza, in conformitate cu OUG 28/1999, daca sumele ce nu pot fi justificate se incadreaza sub plafonul de 300 de lei, intre 300-1000 de lei sau peste 1000 de lei.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
control anafamendasanctiunilegea prevenirii


Data aparitiei: 07 August 2019

Votati articolul "Antifrauda a verificat in patru zile peste 600 de agenti economici din Bucuresti":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X