email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A inceput actiunea CRONOS pentru combaterea sustragerii de la fiscalizarea muncii

A inceput actiunea CRONOS pentru combaterea sustragerii de la fiscalizarea muncii
controlantifraudamunca la negruhoreca

Antifrauda si Inspectia Muncii au dat startul actiunii de control CRONOS pentru combaterea sustragerii de la fiscalizarea muncii, se arata intr-un comunicat. 

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), impreuna cu Inspectia Muncii (IM), desfasoara actiunea de control Cronos pentru prevenirea si combaterea sustragerii de la declararea si fiscalizarea muncii, in scopul asigurarii, tuturor angajatilor din Romania, a accesului la protectia conferita de legislatia sociala (sanatate, pensii, somaj, asigurari in caz de accidente de munca) si de legislatia muncii.

Citeste si: Primele rezultate ale actiunii CRONOS - inspectorii au identificat un prejudiciu total de peste 7,14 milioane lei prin deducerea nelegala a TVA

In acest sens, echipe mixte de inspectori de munca si inspectori antifraudafiscalavor incepe campania Cronos cu verificarea unui esantion de firmespecializateindomenii precum constructii si servicii conexe, HORECA, intretinerea si repararea autovehiculelor, transport, garda si protectie, infrumusetare si intretinere corporala, alimentatie publica, comert, servicii de curatenie s.a. Astfel, sunt vizate societatile care platesc salarii subdeclarate fata de media pe ramura,au un procent semnificativ de angajati cu salariul minim pe economie, au o cifra de afaceri mare, dar un profit declarat foarte mic, beneficiaza de imprumuturi semnificative de la asociati fara venituri justificative pentru creditari sau inregistreaza neconcordante intre informatiile declarate privind tranzactiile realizate si cele declarate de partenerii de afaceri. 

Controalele vizeaza atat munca ”la negru”, fara forme legale, cat si cazuri de munca in care nivelul real de salarizare este subdeclarat sau declarat partial,care presupun fie incheierea contractelor de munca cu norma intreaga cu salariul minim garantat, fie incheierea contractelor de munca cu timp partial, in timp ce, in realitate, se realizeaza norma intreaga, dar cu plata fara fiscalizarea diferentei de bani pana la salariul real, mai mare. De asemenea, vor fi analizate livrari nedeclarate sau achizitii de bunuri si servicii care afecteaza TVA si impozitul pe profit, care pot cauza fraude fiscale, deoarece o buna parte a sumelor obtinute din aceste fraude sunt utilizate pentru finantarea muncii prestate fara forme legale, subdeclarata sau declarata partial. Controalele comune ale IM si DGAF-ANAF se vor derula pe intreaga perioada a PNRR si au vedere asigurarea accesului angajatului la sistemele de asigurare sociala si alte instrumente de protectie sociala, prin plata contributiilor aferente si reducerea decalajului fiscal la contributiile sociale obligatorii si la impozitul pe salarii si declararea muncii in randul tuturor categoriilor de contribuabili.
Institutiile incurajeaza orice persoana care are informatii concrete despre incalcari ale legislatiei specifice sa le transmita prin intermediul Formularului decontact disponibil online, la adresele https://www.inspectiamuncii.ro/petitii-si-sesizari si https://www.anaf.ro/asistpublic/.



In acelasi timp, Antifrauda informeaza contribuabilii ca pot obtine oricand informatii utile respectarii legislatiei din domeniu prin consultarea ghidurilor si materialelor informative publicate la adresele https://www.inspectiamuncii.ro/ si https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/servicii_oferite_contribuabililor/ghiduri_curente


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controlantifraudamunca la negruhoreca


Data aparitiei: 04 Aprilie 2022

Votati articolul "A inceput actiunea CRONOS pentru combaterea sustragerii de la fiscalizarea muncii":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X