email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fiscul: Peste 65.000 de contribuabili au beneficiat de Legea prevenirii

Fiscul: Peste 65.000 de contribuabili au beneficiat de Legea prevenirii
case de marcatlegea preveniriicontroale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin DGAF, a aplicat prevederile Legii prevenirii in primele sase luni ale anului 2019, in cazul a peste 18.400 de contribuabili.
 

In acesta perioada, inspectorii antifrauda au emis 1.073 de avertismente din care, pentru 1.051 de avertismente au fost anexate si planuri de remediere, anunta inspectia intr-un comunicat de presa. Dintre aceste avertismente, 941 au fost aplicate pentru nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

Si in anul 2018, de la data intrarii in vigoare a cadrului legislativ privind Legea preventiei, in perioada 05.02 - 31.12.2018, inspectorii antifrauda au verificat peste 47.500 de contribuabili si au aplicat 983 de sanctiuni contraventionale constand in avertisment, pentru 848 dintre acestea fiind anexate si planuri de remediere.

 Jumatate dintre acestea au fost aplicate pentru emitere de bonuri fiscale cu date eronate sau care nu contineau toate datele reglementate de lege.

Ministerul Finantelor Publice a propus eliminarea contraventiei referitoare la nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic de sub prevederile Legii prevenirii. Masura este mai mult decat necesara pentru ca operatorii economici care incalca obligatia de dotare cu noile dispozitive nu mai au motive obiective pentru neconformare. Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au desfasurat, o perioada indelungata, numeroase campanii de informare cu privire la obligativitatea dotarii agentilor economici cu noile case de marcat, iar perpetuarea acestei situatii ar duce la discriminarea operatorilor economici corecti.

Odata ce proiectul va intra in vigoare, perioada prevenirii se va incheia si ANAF va putea sa aplice direct amenzi contribuabililor care nu respecta legea. Comerciantii care nu s-au dotat cu noile case de marcat vor fi sanctionati cu pana la 10.000 de lei, suspendarea activitatii si confiscarea banilor nejustificati.
 

Ca sa nu fii luat pe nepregatite, citeste lucrarea Case de marcat 2019. Ghid practic pentru contabili. >>>
 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin DGAF, desfasoara activitati de monitorizare si control orientate tactic spre zone si domenii economice in care se manifesta fenomene de evaziune fiscala, indisciplina financiara ori slaba conformare, in scopul cresterii conformarii fiscale si a combaterii evaziunii fiscale.

Fiscul nu mai are rabdare cu operatorii economici care nu s-au dotat pana cum cu case de marcat cu jurnal electronic. Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, a anuntat ca vor fi controale intense in luna august pentru evaziune fiscala si munca la negru. "Ajunge! Au fost n situatii de amanare, de amanare, de amanare. Regula este regula si este pentru toti", a declarat acesta. Si declaratiile nu au fost doar vorbe in vant. Antifrauda a verificat in patru zile peste 600 de agenti economici din Bucuresti.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
case de marcatlegea preveniriicontroale


Data aparitiei: 09 August 2019

Votati articolul "Fiscul: Peste 65.000 de contribuabili au beneficiat de Legea prevenirii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X