email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profesorii, coafezele si persoanele care obtin bani din chirii NU mai scapa de ANAF. Incepe campania!

Profesorii, coafezele si persoanele care obtin bani din chirii NU mai scapa de ANAF. Incepe campania!
meditatiitaxecontroalespv

Profesorii care obtin venituri din meditatii, persoanele care obtin bani din chirii si cele care ofera servicii de infrumusetare vor fi informate de ANAF ca trebuie sa declare sumele primite si sa plateasca taxele la stat. 

Fiscul va derula, in 2022, programe pilot pentru a stimula conformarea voluntara. Institutia deruleaza trei proiecte pilot privind stimularea conformarii voluntare, dedicat persoanelorfizice, care se vor concentra pe educarea si informarea contribuabililor despre obligatiile fiscale. Obiectivele acestora sunt cresterea gradului de informare si stimularea conformarii fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru urmatoarele categorii de contribuabili:

- cadre didactice si alte persoane ce pot obtine venituri din meditatii,
- persoane care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor,
- persoane fizice care realizeaza venituri din prestarea unor activitatideinfrumusetare si intretinere corporala.


Proiectul “Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din meditatii, activitati educationale si alte forme de invatamant” urmareste identificarea unor instrumente de lucru in zona conformarii voluntare in cazul cadrelor didactice si a altor persoane care presteaza servicii de meditatii, care sa aduca eficienta si rezultate satisfacatoare, in vederea replicarii pe o scara mai larga, pe un termen mediu si lung. Intr-o prima etapa proiectul se desfasoara in judetele Cluj si Sibiu.

Evaziunea fiscala se pedepseste cu amenzi sau chiar ani de puscarie! Riscurile la care te expui ca meditator si cum le eviti. Protectie pentru munca, buzunarul si sanatatea ta! Consulta ghidul - Controale ANAF la meditatii. Traieste fara teama de Fisc!

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din cedarea folosintei bunurilor” este un proiect pilot desfasurat la nivelul judetelor Brasov si Constanta. Proiectul isi propune sa previna si sa reduca fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosintei bunurilor si de neinregistrare in scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformeaza obligatiilor fiscale presupune o abordare axata pe colectarea si publicarea de informatii, in care predomina imbunatatirea schimbului deinformatii atat cu alte institutii publice, cat si cu organisme din sectorul privat.

Proiectul ”Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala” se va desfasura la nivelul municipiului Bucuresti (Sectoarele 1 si 3) si al judetului Ilfov. Proiectul isi propune sa creasca gradul de informare a contribuabililor care realizeaza sau care intentioneaza in viitor sa realizeze venituri din activitati de infrumusetare si intretinere corporala. O informare activa va conduce la cresterea nivelului de constientizare a obligatiilor fiscale ce deriva din obtinerea unor astfelde venituri si va reduce riscul neconformarii in cazul unor controale sau inspectii fiscale.

In perioada imediat urmatoare ANAF va transmite informari catre categoriile de persoane anterior mentionate pentru a le fi aduse la cunostinta, in mod corespunzator, obligatiile declarative si de plata. 

ANAF a reamintit ca actiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazeaza pe analize de risc riguros elaborate de directiile de specialitate. Pentru a beneficia de asistenta in domeniul fiscal si pentru a-si indeplini obligatiile fiscale corect si la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informatii personalizate privind situatia fiscala, contribuabilii pot utiliza serviciul Spatiul Privat Virtual.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
meditatiitaxecontroalespv


Data aparitiei: 12 Aprilie 2022

Votati articolul "Profesorii, coafezele si persoanele care obtin bani din chirii NU mai scapa de ANAF. Incepe campania!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X