email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scaderea decalajului fiscal si cresterea veniturilor declarate, urmatoarele obiective ale Fiscului pentru 2023-2025

Scaderea decalajului fiscal si cresterea veniturilor declarate, urmatoarele obiective ale Fiscului pentru 2023-2025
anafimpozit pe venitchiriemeditatii

Scaderea decalajului fiscal si cresterea veniturilor declarate sunt doar doua dintre obiectivele pe care si le-a propus Fiscul pentru perioada 2023-2025 referitor la domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice. 

ANAF a derulat, in perioada august 2020 – noiembrie 2022, proiectul "Dezvoltarea de instrumente pentru cresterea conformarii in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania". Proiectul a fost finantat de catre Comisia Europeana prin TSI - Instrumentul de asistenta tehnica adresat statelor membre si a beneficiat de serviciile de consultanta ale EY ROMANIA.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la reforma institutionala, administrativa si structurala care sustine dezvoltarea in Romania, prin acordarea de asistenta catre ANAF in vederea dezvoltarii unor instrumente de crestere a conformarii fiscale in domeniul impozitului pe venit al persoanelor fizice.

Un rezultat important al acestui proiect l-a reprezentat elaborarea Strategiei de crestere a conformarii voluntare in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania pentru perioada 2023-2025, aprobata de conducerea ANAF. Strategia se bazeaza, pe de-o parte, pe informatiile si rapoartele consultantului si, pe de alta parte, pe valorificarea experientei ANAF in administrarea impozitului pe venit.

Obiectivele Strategiei de crestere a conformarii voluntare in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania pentru perioada 2023-2025 sunt:

- scaderea decalajului fiscal;
- cresterea gradului de conformare la declarare;
- cresterea nivelului de incredere al contribuabililor in ANAF;


- cresterea veniturilor declarate.

De asemenea, in cadrul acestui proiect, ANAF a implementat trei proiecte pilot de conformare, cu rol de exercitiu si experimentare, prin care s-a urmarit cresterea informarii contribuabililor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii), venituri din activitati educationale (meditatii), precum si venituri obtinute din activitati si servicii de infrumusetare/intretinere corporala. 

Au fost create trei ghiduri pentru contribuabili, publicate pe portalul ANAF, pentru a facilita corecta informare si declarare a veniturilor de catre categoriile vizate.

- S-au transmis cateva mii de informari si notificari adresate contribuabililor care pot realiza venituri de natura celor mentionate mai sus, cu indrumari asupra modalitatilor de conformare si a avantajelor acestora;

- Au fost organizate intalniri online (webinarii) si, in acelasi timp, au fost create clipuri video, afise si alte materiale destinate informarii.

Derularea proiectelor pilot a condus la cresterea nivelului conformarii fiscale a categoriilor vizate, precum si la cresterea experientei ANAF in domeniu si la perfectionarea metodei de lucru. ANAF va continua si va extinde la nivel national proiectele de acest gen, urmarind stimularea conformarii contribuabililor prin servicii mai bune si activitati de informare.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafimpozit pe venitchiriemeditatii


Data aparitiei: 11 Noiembrie 2022

Votati articolul "Scaderea decalajului fiscal si cresterea veniturilor declarate, urmatoarele obiective ale Fiscului pentru 2023-2025":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X