Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Stiri Contabilul.ro | Stiri

Tranzactiile cu Turcia, in vizorul Finantelor. Se lucreaza la o solutie legislativa de remediere in regim de urgenta

Data aparitiei: 29 Ianuarie 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tranzactiile cu Turcia, in vizorul Finantelor. Se lucreaza la o solutie legislativa de remediere in regim de urgenta
cod fiscallegea 2962020cheltuieli deductibile

De la 1 ianuarie 2021 a intrat in vigoare o noua prevedere introdusa prin Legea 296/2020 care a adus numeroase modificari Codului fiscal - cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzactii cu o persoana situata intr-un stat care, la data inregistrarii cheltuielilor, este inclus in anexa I si/sau anexa II din Lista UE a jurisdictiilor necooperante in scopuri fiscale, publicata in jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


Ca urmare a acestei masuri, cheltuielile cu marfa si serviciile achizitionate din Turcia nu mai sunt deductibile pentru firmele din Romania. Acest lucru inseamna ca firmele vor plati mai mult impozit pe profit daca au relatii comerciale cu aceasta tara. 

In acest sens, ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, a avut o intrevedere cu E.S. Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia in Romania si cu reprezentanti ai oamenilor de afaceri turci. Tema discutiei a fost identificarea unei solutii imediate referitoare la masura adoptata de Parlament in decembrie 2020 prin Legea 296/2020, care prevede ca incepand cu 1 ianuarie 2021, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzactii cu persoane juridice situate in jurisdictii necooperante in scop fiscal sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

In cadrul intalnirii, E.S. doamna ambasador Füsun Aramaz, a subliniat importanta mentinerii bunelor relatii economice, dat fiind faptul ca Turcia este printre primii parteneri comerciali non-UE ai Romaniei, atat prin valoarea investitiilor, cat si prin numarul mare de locuri de munca create de firmele turcesti care activeaza in Romania, se mentioneaza intr-un comunicat al Finantelor.

"Situatia curenta genereaza pierderi economice insemnate pentru Romania. Lucram la o solutie legislativa de remediere in regim de urgenta, care sa nu afecteze tranzactiile comerciale dintre cele doua tari si nici potentialele investitii", a precizat Alexandru Nazare, ministrul Finantelor.

Totodata, ministrul roman de finante a declarat ca va continua sa sprijine investitiile straine in tara noastra, inclusiv cele care provin din Turcia, subliniind in acelasi timp importanta parteneriatului economic romano-turc.
 

Ce pot face firmele in aceasta situatie? Cum sa evite plata unui impozit mai mare fara sa intrerupa colaborarea cu Turcia?
Specialistii nostri va ofera

consultanta personalizata specializata. Aveti astfel garantia ca, ori de cate ori intampinati dificultati, obtineti rapid raspunsul cel mai bun pentru solutionarea problemei dvs. specifice.
 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X