email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vouchere de 100 de lei si loteria pentru stimularea vaccinarii, aprobate

Vouchere de 100 de lei si loteria pentru stimularea vaccinarii, aprobate
voucheretichete de masavaccin

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de luni, 30 august 2021, ordonanta care aproba acordarea voucherelor de 100 de lei, precum si organizarea loteriei pentru stimularea vaccinarii.

Astfel, incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei, persoanele care se vaccineaza cu schema completa vor beneficia de vouchere in valoare totala de 100 de lei, sub forma tichetelor de masa.

Tot ca masura pentru stimularea vaccinarii, va fi organizata o loterie care consta in acordarea de premii in bani persoanelor vaccinate cu schema completa. Astfel, dupa emiterea certificatului de vaccinare, persoanele respective se pot inscrie pentru participarea la loterie pe site-ul certificat-covid.gov.ro, in cadrul caruia Serviciul de Telecomunicatii Speciale va dezvolta functionalitatea de inscriere. Conditiile privind inscrierea vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si al directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Pentru anul 2021, prima extragere este prevazuta a avea loc in luna octombrie. Organizarea loteriei, structura premiilor, precum si procedura de acordare a acestora se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante. Fondul anual de premiere, precum si repartizarea acestuia se stabileste de catre Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, iar extragerile sunt organizate de catre Compania Nationala „Loteria Romana” S.A.

Totodata, prin ordonanta adoptata pe 30 august, se coreleaza masurile instituite de Romania cu privire la verificarea si eliberarea certificatelor digitale COVID-19 de vaccinare, testare sau trecere prin boala, in conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii Europene (UE), in special cu principiile proportionalitatii si nediscriminarii.

Astfel, noile modificari prevad ca certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate si pe teritoriul Romaniei pentru atestarea vaccinarii, testarii sau trecerii prin boala a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid creste la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este in prezent.



De asemenea, a fost creat cadrul legal astfel incat mastile de protectie acordate de Ministerul Sanatatii si nedistribuite de la nivelul directiilor de sanatate publica, respectiv al autoritatilor publice locale, sa poata fi repartizate inspectoratelor scolare judetene, conform solicitarilor acestora, in vederea distribuirii lor catre elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal.


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
voucheretichete de masavaccin


Data aparitiei: 31 August 2021

Votati articolul "Vouchere de 100 de lei si loteria pentru stimularea vaccinarii, aprobate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X