email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a modificat trei formulare. Afla noile norme!

Formulare ImpoziteANAFdeclaratiiformularul 221modificare formulare

Va informam ca a fost publicat Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 476/2013 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 244, din 29 aprilie 2013.

Se modifica astfel mai multe formulare, dupa cum va prezentam prin cele ce urmeaza:

- Formularul 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" include, odata cu acest ordin, informatii referitoare la stabilirea normei de venit referitoare la suprafata destinata produselor vegetale, numarul total de capete animale/familii de albine detinute.

De asemenea, sunt introduse unele informatii privind datele de identificare ale asociatiei, cota de distribuire a venitului intre asociati, in cazul in care activitatea agricola se desfasoara in asociere, modificandu-se si instructiunile de completare.

- in cadrul Formularului 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ" se aduc modificari prevazute in anexa 2 a Ordinului.

- Formularul 260 "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale" cuprinde noi informatii privind suspendarea activitatii, necesare pentru recalcularea platilor anticipate.


Redam mai jos continutul noului Ordin:


Art. I. - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 30 ianuarie 2012, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La anexa nr. 1, formularul 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", cod 14.13.01.13/9, se modifica si se inlocuieste cu formularul prevazut in anexa nr. 1.

2. La anexa nr. 1, formularul 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ", cod 14.13.04.13, se modifica si se inlocuieste cu formularul prevazut in anexa nr. 2.

3. La anexa nr. 1, formularul 260 "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale", cod 14.13.02.13./3a, si anexa nr. 1 la formularul 260 "Situatie privind modul de stabilire a venitului net pe baza normelor de venit" se modifica si se inlocuiesc cu formularele prevazute in anexa nr. 3.

4. La anexa nr. 2, Instructiunile de completare a formularului 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", cod 14.13.01.13/9, se modifica si se inlocuiesc cu instructiunile prevazute in anexa nr. 4.

Art. II. - Formularul prevazut la art. I pct. 1, precum si instructiunile prevazute la art. I pct. 4 se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate incepand cu 1 februarie 2013.

Art. III. - Anexele nr. 1-4 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. IV. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. V. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop
Bucuresti, 22 aprilie 2013.
Nr. 476.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formulare ImpoziteANAFdeclaratiiformularul 221modificare formulare


Data aparitiei: 30 Aprilie 2013

Votati articolul "ANAF a modificat trei formulare. Afla noile norme!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X