Odata cu reducerea TVA-ului la paine, rezultatele nu au intarziat sa apara. Chiar daca au existat si societati care au mers contra curentului, cele mai multe societati par sa se fi supus noilor prevederi si sa scada pretul produselor pentru care se aplica un TVA de 9%.
In aceasta privinta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi, la Sfantul Gheorghe, ca pana in prezent peste 80% din societatile de panificatie au redus pretul painii cu 15% dupa diminuarea TVA la acest produs.
El a reiterat ca daca reducerea TVA la paine va avea succes, atunci e posibil ca masura sa fie aplicata si la carne, legume si fructe.
Ministrul Agriculturii a mentionat ca "succes" inseamna in acest caz reducerea evaziunii fiscale si incasari la bugetul de stat cel putin similare cu cele de pana acum, cand TVA era de 24%.
Daniel Constantin a mai spus ca prin reducerea TVA la paine s-a urmarit, printre altele, crearea unui mediu concurential corect si salvarea locurilor de munca din domeniul panificatiei.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Sursa: Agerpres