email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Florin Citu: majorarea alocatiilor si reducerea TVA vor creste deficitul bugetar la 5%

Florin Citu: majorarea alocatiilor si reducerea TVA vor creste deficitul bugetar la 5%
tva redusalocatiedeficit bugetarcota tva

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, a declarat, marti seara, ca deficitul bugetar ar putea ajunge la 5% daca vor fi aprobate proiectele privind reducerea TVA la 16% si majorarea alocatiilor pentru copii.
 

Florin Citu avertizeaza ca unii oameni politici „se joaca cu focul” in Parlament si risca sa arunce Romania in haos.

“Impactul la buget in cazul alocatiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. In cazul TVA-ului va fi de 11,8 miliarde. Asta inseamna, doar din alocatii deficitul sa se duca la 4,13 la suta si impreuna cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul inspre 5%.”, a spus Florin Citu pentru Digi 24.

Citu este de parere ca politicienii se joaca cu focul si ca fac rau Romaniei.

“Am spus acest lucru. Clasa politica se joaca cu focul astazi in Romania. Si nu imi fac mie rau, nu fac rau PNL. Fac rau Romaniei, pentru ca ceea ce s-a intamplat astazi in Parlament este vazut de pietele internationale. Iar daca se intampla ceva cu costul de finantare a Romaniei este vina oamenilor iresponsabili care arunca astazi tara in aer.”, a completat ministrul Finantelor Publice.

Totusi, Citu a precizat ca vor incerca sa gaseasca solutii.

“Vom incerca sa gasim solutii. Pana acum niciuna dintre aceste legi nu a fost promulgata. Au fost aprobate doar in Comisia de buget-finante. Unele au si probleme tehnice si de constitutionalitate, asa cum a fost si cea cu acciza, unde avem o problema de infrigement. Vom vedea cum le vom rezolva pe toate.”, a completat politicianul.


Legat de initiativa legislativa privind reducerea TVA-ului de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020, actul a primit, marti, raport favorabil din partea Comisiei pentru buget - finante a Camerei Deputatilor. Proiectul aduce modificari Codului fiscal si prevede, pe langa reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, extinderea aplicarii cotei reduse de TVA de 5%, fata de cota redusa de 9%, pentru "livrarea de alimente destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele".


In aceeasi zi, un amendament adoptat in Comisia pentru munca din Camera Deputatilor prevede dublarea cuantumului alocatiilor pentru copii, care ar putea creste la suma de 300 de lei.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tva redusalocatiedeficit bugetarcota tva


Data aparitiei: 18 Decembrie 2019

Votati articolul "Florin Citu: majorarea alocatiilor si reducerea TVA vor creste deficitul bugetar la 5%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X