email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul IMM-urilor respinge reducerea TVA de la 19% la 16%. Nu avem nevoie de scadere de taxe!

Consiliul IMM-urilor respinge reducerea TVA de la 19% la 16%. Nu avem nevoie de scadere de taxe!
imm-uritva redustaxecheltuieli

Consiliul IMM-urilor si-a exprimat ferm opinia in legatura cu reducerea TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020. Acesta a subliniat faptul ca mediul de afaceri nu mai are nevoie de scadere de taxe si ca o tara nu va functiona cu scaderi de taxe si cu mariri continue de cheltuieli.
 

Potrivit comunicatului de presa al Comisie Europene, din 05 septembrie 2019, Romania a inregistrat cel mai mare deficit din UE in privinta incasarii TVA, de 36% in 2017, fiind urmata de Grecia (34%) si Lituania (25%).

Conform initiatorilor propunerii legislative, 5 deputati PNL, Romania a avut si in 2016 cel mai mare deficit de colectare TVA din UE de 35,88%, procent care era in crestere fata de 2015.


CNIPMMR (Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania) a anuntat ca respinge masurile populiste cu impact negativ asupra mediului economic. In schimb, propune drept solutie cresterea gradului de colectare a TVA-ulu prin modernizarea si informatizarea ANAF.
 

Iata opinia Consiliului IMM-urilor:

Prin pastrarea cotelor de TVA se va sigura o sursa de venituri relativ constanta la buget, fara a introduce decalaje mari in cadrul incasarilor bugetare. Proiectul de buget pe anul 2020 a fost construit pe o valoare de 19% a TVA, in conditiile in care cheltuielile bugetare vor duce la un deficit de 3,59%, fiind necesare negocieri cu Comisia Europeana pentru acceptarea acestui prag.
Investitiile pentru programele de sustinere a antreprenoriatului, cel mai reprezentativ fiind programul Romania Start-up Nation au alocate fonduri, prin proeictul de buget care acopera finantarea pentru doar 1200 de beneficiari, fata de 10.000 care este tinta programului.

Respingem ferm o astfel de abordare iresponsabila a politicienilor  care afecteaza grav echilibrul economic si social,  care conduce la scaderea veniturilor, si asa precare ale bugetului  de stat pe 2020, si care afecteaza domenii cheie precum  sanatatea, educatia, investitiile in infrastrucutura, dand in acelasi timp un semnal foarte prost partenerilor investitionali asupra unei tarii in care politicienii actioneza impredictibil si impotriva intereselor economice si sociale ale propriei tarii.

Mediul de afaceri nu mai are nevoie de scadere de taxe, o tara nu va functiona cu scaderi de taxe si cu mariri continue de cheltuieli (vezi maririle cuprinse in bugetul 2020 pentru salarii si pensii), ci are nevoie de investitii (infrastructura, educatie, sanatate) si de programe adecvate de stimulare a spiritului antreprenorial (Start Up Tech Nation, fonduri de capital de risc, fonduri de microcreditare si microgarantare)! Din cercetarile CNIPMMR a reiesit faptul ca singurele taxe care trebuie ajustate sunt cele pe forta de munca, Romania situandu-se la un nivel prea ridicat al impozitarii fortei de munca.” a declarat Florin Jianu, presedintele CNIPMMR.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm-uritva redustaxecheltuieli


Data aparitiei: 19 Decembrie 2019

Votati articolul "Consiliul IMM-urilor respinge reducerea TVA de la 19% la 16%. Nu avem nevoie de scadere de taxe!":
Rating:

Nota: 3.07 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X