Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | TVA

Ponta cere sprijinul Consiliului Concurentei dupa reducerea TVA la alimente

Data aparitiei: 17 Aprilie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Consiliul concurenteiPontareducerea TVAcarteluriscaderea preturilor

Pentru a preveni crearea de noi carteluri, premierul Victor Ponta a cerut saptamana aceasta sprijinul Consiliului Concurentei in ce priveste aplicarea corecta a reducerii TVA la alimente, incepand cu 1 iunie 2015.

In aceasta privinta, acesta a declarat:

"Experienta reducerii TVA la paine are parti pozitive si parti negative. Acum, insa, va fi o reducere pentru toate produsele alimentare si vreau sa cred ca regulile competitiei si regulile pietei libere vor functiona cu adevarat si nu ne vom trezi cu noi carteluri care, de fapt, sa opreasca ceea ce ne-am dorit, respectiv o competitie deschisa, preturi mai mici si calitate mai mare".

Pe aceeasi tema, potriit Bursa.ro,  Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat ca institutia a primit recent foarte multe solicitari de la companiile din domeniu care vor sa stie cum sa procedeze pentru transmiterea catre cumparatori a reducerii TVA.

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, acesta a declarat:

"Reducerea TVA la alimente de la 1 iunie trebuie sa se vada in pretul de la raft, dar comerciantii nu vor avea voie sa decida, de comun acord, sa scada preturile, de exemplu, cu 5 lei in toate retelele comerciale. si atunci sfatul nostru a fost ca, in cadrul asociatiilor de profil, recomandarea sa fie de reducere a preturilor cu cel putin 12% (n.r. procentul corespunzator diminuarii TVA). Noi nu agream impunerea de preturi minime, pentru ca limiteaza concurenta".

Prin Monitorul preturilor se pot supraveghea diferentele de la raft, iar scaderea preturilor la produse este un efect care trebuie sa fie vizibil, a amintit acesta.

Memorandum-ul privind infiintarea unui sistem de monitorizare a preturilor bunurilor de consum a fost aprobat de Guvern la finalul anului trecut, aminteste Bursa.ro, avand ca scop oferirea posibilitatii consumatorilor de a compara preturile din magazine.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X