email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxarea inversa la cereale va fi prelungita si dupa luna iunie 2022

Taxarea inversa la cereale va fi prelungita si dupa luna iunie 2022
agriculturataxare inversacereale

Din pachetul de masuri pentru sprijinire a agriculturii si industriei alimentare discutat de ministrii Finantelor si Agriculturii face parte si prelungirea taxarii inverse la cereale dupa luna iunie 2022. 

Vineri, 14 ianuarie 2022, ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a avut o intalnire de lucru cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Adrian Chesnoiu, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In cadrul discutiilor au fost analizate solutii pentru diminuarea impactului preturilor la energie electrica si gaze naturale pentru producatorii agricoli si cei din industria alimentara, sunt avute in vedere compensarea bonusului de cogenerare si a costului pentru certificatele verzi, dar si un pachet de sprijin pentru facturile la gaze naturale.

Un alt subiect discutat l-a constituit prelungirea taxarii inverse la cereale, care expira in luna iunie 2022, avand in vedere efectele pozitive produse de aceasta masura, respectiv reducerea evaziunii fiscale si eliminarea treptata din piata a firmelor fantoma create pentru a eluda plata TVA.

Finantarea programelor in domeniul agriculturii si industriei alimentare romanesti au fost discutate in cadrul intalnirii. Prin aceste programe se propune acordarea de garantii si masuri de creditare pentru:

- capital de lucru;
- refinantarea creditelor pentru capitalizarea agricultorilor;
- retehnologizarea/automatizarea industriei alimentare;
- cofinantarea programelor de asigurare a independentei energetice a fermei;
- operationalizarea si functionarea Casei Romane de Comert Agroalimentar Unirea pentru a raspunde nevoilor din domeniul agroalimentar.

Sprijinirea industriei agro-alimentare trebuie sa devina o prioritate, pentru a creste competitivitatea si performanta intr-un domeniu extrem de important pentru Romania. Numai prin programe realiste, cu tinte clare, vom putea reduce importurile si, in acelasi timp, sa crestem intr-un ritm accelerat oferta, cu un impact pozitiv asupra deficitului balantei comerciale cu produse agroalimentare. Agricultorii romani trebuie stimulati sa produca bunuri cu valoare adaugata mai mare, de aceea, pentru Ministerul Finantelor, agricultura este o prioritate in strategia de finantare pentru acest an, fie ca vorbim de bani publici sau de fonduri europene” , a subliniat ministrul Finantelor, Adrian CACIU.

Adrian CHESNOIU a afirmat, in cadrul intalnirii ca ”Prin masurile pe care le demaram, ne dorim sa sprijinim agricultura si industria alimentara si sa crestem ponderea acesteia in Produsul Intern Brut. Identificam cele mai bune solutii pentru sprijinirea producatorilor agricoli si unitatilor din industria alimentara, in contextul cresterii preturilor la energie electrica si gaze naturale. Vom propune in Executiv un pachet coerent de masuri, care sa fie aplicat rapid si eficient. Pe termen mediu si lung, trebuie sa avem in vedere ca productia vegetala sa fie integrata in zona de procesare, astfel incat sa obtinem cat mai multe produse finite, alimente de care piata romaneasca are nevoie. Sunt un sustinator al integrarii gospodariei taranesti in lantul comercial, astfel incat produsele noastre autentice sa ajunga la cat mai multi consumatori”.

Ministrul Agriculturii a salutat initiativa Ministerului Finantelor de a constitui grupul de lucru ”e-transport”, prin care transporturile de bunuri de pe teritoriul Romaniei vor fi monitorizate printr-un nou sistem electronic national, masura cu impact in reducerea evaziunii fiscale pentru domeniul legume-fructe.

La finalul intalnirii, cei doi oficiali au agreat ca in cel mai scurt timp sa demareze un program de colaborare interinstitutionala, intre Ministerul Finantelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Administratiei si Internelor (IGPR), Autoritatea Nationala a Vamilor, Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala si Autoritatea Nationala Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, care sa genereze actiuni de control incrucisat pentru verificarea respectarii legislatiei in domeniul comertului cu legume-fructe si produse agroalimentare.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
agriculturataxare inversacereale


Data aparitiei: 17 Ianuarie 2022

Votati articolul "Taxarea inversa la cereale va fi prelungita si dupa luna iunie 2022":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X