email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O analiza a activitatii economice in perioada august-octombrie 2013

Taxe si Impoziteactivitatea economicaoctombrie 2013societati comerciale


In luna august 2013 a fost intocmit un sondaj la care au participat mai multi manageri ai societatilor comerciale din Romania. In acel moment s-au facut estimari in ce priveste activitatea economica, inclusiv pentru luna octombrie 2013.

Se considera, asadar, ca in perioada august-octombrie 2013, se manifesta o tendinta de relativa stabilitate in industria prelucratoare, constructii, in sectorul de comert si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural.

Soldul conjunctural indica perceptia repondentilor asupra dinamicii unui fenomen, dar NU trebuie confundat cu intensitatea cresterii sau scaderii valorii unui indicator statistic.

Industrie prelucratoare
Tendinta de relativa stabilitate a activitatii


In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2013, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%).

In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere si anume: fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjunctural +26%), fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice (sold conjunctural +20%) si fabricarea echipamentelor electrice (sold conjunctural +18%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold
conjunctural +4%).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucratoare.

Constructii
Tendinta de relativa stabilitate a activitatii


Potrivit estimarilor din luna august 2013, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural 0%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -4%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +6%).

Comert cu amanuntul
Tendinta de relativa stabilitate a activitatii


In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -1%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +1%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural -1%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%). Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri moderate pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +12%).

Servicii
Tendinta de relativa stabilitate a activitatii


Conform estimarilor din luna august 2013, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural +3%). In sectorul de servicii se estimeaza pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +2%).

Sursa: Institutul National de Statistica




de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteactivitatea economicaoctombrie 2013societati comerciale


Data aparitiei: 13 Septembrie 2013

Votati articolul "O analiza a activitatii economice in perioada august-octombrie 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X