email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actualizare Contributii PFA: CAS obligatoriu pentru toate veniturile persoanelor fizice cu activitati independente

Reducerea CAScontributii PFAprohtamul de convergentascutirea profitului reinvestitactivitati independente

Daca initial unele voci precizau ca nu se extinde baza de calcul privind contributiile pentru veniturile obtinute de persoane care desfasoara activitati independente, un document oficial arata ca Guvernul intentioneaza sa extinda baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii la toate veniturile obtinute de persoane fizice din activitati independente, potrivit Programului de convergenta 2014-2017.

In acelasi timp, anunta HotNews.ro, in documentul destinat Comisiei Europene, Guvernul Romaniei arata ca "pe termen mediu si-a fixat ca elemente ale consolidarii politicii fiscal-bugetare", printre altele, "implementarea unui nou sistem al contributiilor sociale obligatorii, prin extinderea bazei de calcul a acestora asupra tuturor veniturilor realizate de persoanele fizice care desfasoara activitati independente, indiferent daca acestea mai realizeaza sau nu si alte venituri".


De asemenea, mentioneaza aceeasi sursa, in Programul de convergenta e inscris ca Guvernul promite ca va incerca si o "reducere substantiala" a contributiilor la asigurarile sociale (CAS), din a doua parte a anului 2014, subliniind ca aceasta scadere trebuie facuta fara a afecta echilibrul bugetar.

Iata cateva dintre masurile continute de document si redate de HotNews.ro:


-    "Pentru a stimula mediul de afaceri si a reduce fiscalitatea muncii, un obiectiv central al Guvernului este acela de reducere a cotei contributiilor sociale, aceasta reducere fiind realizata intr-o maniera neutra din punct de vedere bugetar. In acest sens, se va incerca implementarea, in a doua jumatate a anului 2014, a unei reduceri semnificative a acestei cote", arata Guvernul. Executivul mentioneaza ca reducerea CAS se va face pe partea angajatorului. In acest scop, va fi efectuat un studiu de fezabilitate ce va fi discutat cu toti cei implicati, iar concluziile studiului vor fi convenite cu CE, FMI si Banca Mondiala, mai sustine Executivul.

-    "Pentru stimularea investitiilor se prevad masuri fiscal bugetare cu efect multiplicator, precum: schema de garantii de stat pentru finantarea capitalului de lucru al IMM-urilor, amplificarea absorbtiei fondurilor europene, scutirea profitului reinvestit".

-    Pentru cresterea consumului intern, Guvernul spune ca va introduce "cresterea salariului minim, care va continua in 2015 si 2016, astfel incat in 2016 sa ajunga la 1.200 lei (de la 850 de lei, in prezent - n.r.), continuarea indexarii pensiilor in raport cu inflatia si evolutia reala a castigurilor salariale, acordarea venitului minim de insertie, aplicarea legii salarizarii unitare in sensul majorarii salariilor categoriilor de salariati tineri cu venituri mai mici, precum si alte masuri pentru gospodariile cu venituri mici si mijlocii".

-   Pe partea de colectare, Fiscul vrea sa realizeze, impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor, un sistem electronic "eficient de infiintare/ridicare a popririlor asupra disponibilitatilor banesti aflate in conturile bancare ale debitorilor".


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Reducerea CAScontributii PFAprohtamul de convergentascutirea profitului reinvestitactivitati independente


Data aparitiei: 07 Mai 2014
Ultima actualizare: 08 Mai 2014

Votati articolul "Actualizare Contributii PFA: CAS obligatoriu pentru toate veniturile persoanelor fizice cu activitati independente":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X