email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Codul de procedura fiscala mai raman aspecte de clarificat

codul fiscalplafonarea bazei de calculcontributiiasiguari socialeinvestitorii strainicodul de procedura fiscala

Vicepresedintele Consiliului Investitorilor Straini (FIC), Daniel Anghel, considera ca desi noul Cod fiscal e un pas inainte pentru un regim fiscal mai simplu, in Codul de procedura fiscala mai raman aspecte de clarificat.

"Noi nu am facut propuneri in zona de cote de impozitare ci pe zona tehnica, din perspectiva clarificarii unor aspecte din cele doua Coduri. Spre exemplu, pe zona de Cod Fiscal credem ca este un pas inainte. Vom vedea daca si Codul de Procedura Fiscala, unde mai avem cateva retineri. (...) La Codul Fiscal am solicitat plafonarea bazei de calcul la contributiile de asigurari sociale, in asa fel incat sa fie la un nivel rezonabil. Noi am cerut la trei salarii medii pe economie", a declarat Anghel, citat de Agerpres.

Acesta a atras atentia ca impozitarea muncii se mentine la un nivel ridicat, in ciuda reducerii CAS cu cinci puncte procentuale din octombrie 2014. Mai mult, nu se cunoaste o imbunatatire a nivelului de colectare a taxelor.

"Am cerut plafonarea pentru ca, daca ne uitam la nivel european inainte si chiar si dupa reducerea CAS, pe zona de impozitare a muncii suntem in continuare sus. (...) Rata totala de impunere in Romania este undeva la 43,2%. Suntem peste media europeana de 41%. Iar fata de anul trecut, noi le-am spus ca rata totala de impozitare o sa creasca din cauza impozitului pe constructii si a accizei pe carburanti. si s-a demonstrat ca a crescut cu trei puncte procentuale fata de anul trecut. Bulgaria are o rata de impozitare de 27% - 30%", a declarat acesta, citat de aceeasi sursa.

Daniel Anghel considera totodata, potrivit Agerpres, ca desi e esentiala combaterea evaziunii fiscale, ANAF trebuie sa se concentreze asupra zonelor cu risc fiscal ridicat.

"Am solicitat o combinatie bine dozata intre constrangere si stimularea conformarii voluntare in actiunile ANAF de combatere a evaziunii fiscale, pentru ca exista riscul ca tot contribuabilii onesti sa fie afectati atunci cand masurile nu sunt foarte bune. Le dorim directionate in zone cu risc fiscal mare: tutun, alcool, legume, fructe si asa mai departe", a precizat acesta.


In continuare, din partea investitorilor straini se doreste o predictibilitate cand vine vorba  de modificarile din domeniul fiscal, dezbatute in prealabil cu reprezentantii mediului de afaceri.

Investitorii au solicitat eliminarea sintagmei "de regula" din Codul Fiscal, astfel ca orice modificare a regimului fiscal sa nu mai fie posibila decat cu cel putin sase luni inainte de aplicare, scrie aceeasi sursa.

Totodata, acestia atrag atentia asupra faptului ca se fac modificari si in prezent, inclusiv in Codul muncii, care privesc mediul de afaceri, iar reprezentantii acestei zone nu au fost consultati.

Steven van Groningen, membru in Board-ul FIC, informeaza Agerpres, considera ca organismul de consultare dintre sindicate, patronate si Guvern, respectiv Consiliul Economic si Social nu este functional, fiind politizat, astfel ca avizarea actelor normative in acest for este o pura formalitate.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscalplafonarea bazei de calculcontributiiasiguari socialeinvestitorii strainicodul de procedura fiscala


Data aparitiei: 26 Iunie 2015

Votati articolul "In Codul de procedura fiscala mai raman aspecte de clarificat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X