email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulamentul nr 9 din 2006

REGULAMENTUL nr. 9 din 31 mai 2006 privind executarea contractelor de garantie reala mobiliara avānd ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare pe pietele reglementate/sistemele alternative de tranzactionare

Art. 1

Prezentul regulament stabileste norme cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare admise la tranzactionare pe o piata reglementata/sistem alternativ de tranzactionare, ca urmare a executarii unui contract de garantie reala mobiliara, a executarii silite īn baza Codului de procedura civila sau īn baza unui īnscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.

Art. 2

Īn cazul īn care partile sunt de acord cu privire la executarea contractului de garantie reala mobiliara, creditorul va vinde valorile mobiliare gajate, prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare, pe o piata reglementata/sistem alternativ de tranzactionare, inclusiv prin metoda "vānzare speciala la ordin", cu respectarea reglementarilor aplicabile.

Art. 3

Īn cazul executarii silite a contractului de garantie reala mobiliara, creditorul, cu exercitiul executorului, va vinde valorile mobiliare gajate īn favoarea sa, prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare, pe o piata reglementata de instrumente financiare/sistem alternativ de tranzactionare īn conditiile prevazute la art. 2.

Art. 4

Īn cazul executarii silite īn baza Codului de procedura civila, executorul va proceda la valorificarea valorilor mobiliare ce fac obiectul popririi, prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare, pe o piata reglementata de instrumente financiare/sistem alternativ de tranzactionare īn conditiile prevazute la art. 2.

Art. 5

Nerespectarea prevederilor prezentului regulament se sanctioneaza īn conformitate cu prevederile art. 17 din Statutul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2002, aprobata cu modificari prin Legea nr. 514/2002, cu modificarile ulterioare, si ale titlului X "Raspunderi si sanctiuni" din Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile ulterioare.

Art. 6

(1)Prevederile prezentului regulament nu sunt obligatorii īn cazul transferurilor efectuate īn baza Ordonantei Guvernului nr. 9/2004 privind unele contracte de garantie financiara, publicata īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr. 78 din 30 ianuarie 2004, aprobata si modificata prin Legea nr. 222/2004, si transferurilor efectuate īn baza Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, publicata īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr. 215 din 28 martie 2002, cu modificarile ulterioare, ca urmare a punerii īn executare a contractelor de garantie reala mobiliara īncheiate de institutiile publice implicate īn procesul de privatizare.

(2)Pāna la momentul autorizarii depozitarului central si a sistemelor alternative de tranzactionare, īn conformitate cu titlul IV din Legea nr. 297/2004, cu modificarile ulterioare, societatile de registru independent autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, precum si Societatea Comerciala "Bursa de Valori Bucuresti" - S.A. au obligatia de a respecta prevederile prezentului regulament.

(3)Prezentul regulament este aplicabil inclusiv executarii contractelor de garantie reala mobiliara avānd ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare pe o piata reglementata/sistem alternativ de tranzactionare, īncheiate si neexecutate anterior intrarii īn vigoare a acestuia.

(4)La data intrarii īn vigoare a prezentului regulament se aproba Regulamentul privind executarea contractelor de garantie reala mobiliara avānd ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare pe pietele reglementate, aprobat prin Ordinul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 55/2004, publicat īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr. 1.133 din 1 decembrie 2004.

(5)Prezentul regulament intra īn vigoare la data publicarii īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, si va fi publicat īn Buletinul C.N.V.M. si pe site-ul C.N.V.M. (www.cnvmr.ro).

Publicat īn Monitorul Oficial cu numarul 513 din data de 14 iunie 2006

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 07 Septembrie 2006

Votati articolul "Regulamentul nr 9 din 2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X