email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Loteria bonurilor fiscale incepe din iulie 2015 cu un buget de 10 mil lei

Loteria bonurilor fiscaleextragerile lunarebon fiscaliuliepremiiANAFOU 28/1999

In luna iulie a acestui an va fi lansata oficial Loteria bonurilor fiscale la care pot participa persoanele fizice rezidente si nerezidente care au implinit deja varsta de 18 ani si detin bonuri fiscale care atesta cumpararea de bunuri sau servicii in tara.

Bugetul total alocat pe sase luni din acest an este de 10 milioane lei, iar loteria se va organiza lunar,  in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara. Cu toate acestea, informeaza Mediafax,  va putea fi organizata si ocazional, dupa minimum 15 zile de la sfarsitul intervalului calendaristic participant la Loterie, si va consta in extragerea aleatorie de numere, respectiv un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, si o data calendaristica reprezentand ziua emiterii bonului fiscal, aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care este organizata Loteria, in vederea acordarii de premii in bani.

Acelasi proiect citat de sursa amintita mentioneaza ca extragerile vor fi organizate de Loteria Romana si sunt publice, iar prima extragere lunara va fi in luna iulie 2015.

Ca metoda de functionare, se mentioneaza ca la extragerile lunare vor participa bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii, iar la extragerile ocazionale participa bonurile fiscale emise in intervalul calendaristic anterior organizarii extragerii, stabilit prin ordin al ministrului Finantelor.

Proiectul obtinut de aceeasi sursa mentioneaza:

"Un bon fiscal este considerat castigator daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza in conformitate cu OU 28/1999, sunt lizibile toate informatiile obligatorii, asa cum sunt prevazute de OU 28/1999, are valoarea totala fara subdiviziunile leului, exprimata in moneda nationala, egala cu valoarea extrasa, a fost emis in ziua extrasa, nu are mentionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului si a fost emis pentru vanzarea de bunuri si/sau prestari de servicii catre persoane fizice".

Premiile vor fi revendicate prin depunerea bonului fiscal castigator, in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o declaratie al carei model va fi aprobat prin ordin al ministrului Finantelor, pana la 30 aprilie 2015. Revendicarea va fi posibila in termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentand termenul de decadere din dreptul de a revendica premiul.

Va reamintim ca anul trecut, potrivit Mediafax, Ministerul Finantelor estima ca la extragerile lunare vor fi acordate un numar de 160 de premii egale, cate 20 pentru fiecare regiune fiscala a ANAF, valoarea preconizata a fiecarui premiu fiind de 1.200 lei.

Demararea Loteriei Fiscale e vazuta de  Guvern ca masura pentru combaterea evaziunii fiscale si reducerea economiei subterane.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Loteria bonurilor fiscaleextragerile lunarebon fiscaliuliepremiiANAFOU 28/1999


Data aparitiei: 21 Ianuarie 2015

Votati articolul "Loteria bonurilor fiscale incepe din iulie 2015 cu un buget de 10 mil lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X