email
Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMFP 916/2016 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici

raportarea contabila la 30 iunie16 augustdepunere raportari contabileomfp 916/2016

Redam mai jos  OMFP 916/2016 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici, in vigoare de la 05.07.2016.

Pentru informatii detaliate privind obligatiile de indeplinit pana la 16 august in ce priveste depunerea raportarilor contabile la termen, va recomandam si articolul: Raportarea contabila la 30 iunie 2016 se depune pana pe 16 august

In baza art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functonarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 4 alin. (1) si ale art. 28 alin. (2) din Legea contabilitati nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice emite prezentul ordin.

Art. 1.

Se aproba Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici, cuprins in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2.

(1) Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici prevazut la art. 1 se aplica persoanelor carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatile financiare anuale individuale si situatile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

(2) Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici prevazut la art. 1 se aplica, de asemenea, societatlor carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele internatonale de raportare financiara, aplicabile societatlor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactonare pe o piata reglementata, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

(3) Prevederile prezentului ordin se aplica inclusiv operatorilor economici al caror exercitu financiar este diferit de anul calendaristic.

(4) Pentru intocmirea raportarilor contabile la 30 iunie 2016, incadrarea in criteriul prevazut la alin. (1), respectiv alin. (2), se efectueaza pe baza indicatorilor determinat din situatile financiare anuale ale exercitului financiar precedent, respectiv a balantei de verificare incheiate la finele exercitului financiar precedent. Aceleasi prevederi se aplica si in cazul entitatlor care au optat pentru un exercitu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit Legii contabilitati nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(5) Persoanele care fac obiectul prezentului ordin sunt denumite in intelesul acestuia entitate.

Art. 3.

(1) in scopul stabilirii sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2016, operatorii economici care aplica Reglementarile contabile privind situatile financiare anuale individuale si situatile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, au in vedere criteriile prevazute la pct. 9 din reglementarile respective.

(2) Indicatorii total active, cifra de afaceri neta si numar mediu de salariat se determina pe baza situatilor financiare anuale ale exercitului financiar precedent. Aceleasi prevederi se aplica si in cazul entitatlor care au optat pentru un exercitu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit Legii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 4.

In cazul persoanelor juridice care au subunitat fara personalitate juridica, activitatea desfasurata de acestea se insumeaza de persoana juridica care intocmeste raportarea contabila la 30 iunie 2016.
Art. 5.

(1) Pentru asigurarea informatilor destinate sistemului institutonal al statului, prevederile prezentului ordin se aplica si subunitatlor deschise in Romania de societat rezidente in state apartnand Spatului Economic European, indiferent de exercitul financiar ales, in conditile legii. Subunitatle deschise in Romania de societat rezidente in state apartnand Spatului Economic European verifica incadrarea in criteriul prevazut la art. 2 pe baza indicatorilor determinat conform raportarii contabile anuale la 31 decembrie 2015.

(2) Din punct de vedere contabil, sediile permanente din Romania care apartn unor persoane juridice cu sediul in strainatate reprezinta subunitat fara personalitate juridica ce apartn acestor persoane juridice si au obligata intocmirii raportarilor contabile cerute de Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) in situata in care persoana juridica cu sediul in strainatate isi desfasoara activitatea in Romania prin mai multe sedii permanente, raportarile contabile cerute de Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se intocmesc de sediul permanent desemnat sa indeplineasca obligatile fiscale, acesta reflectand activitatea tuturor sediilor permanente. In acest scop, sediul permanent desemnat procedeaza la insumarea informatilor corespunzatoare activitati desfasurate de fiecare sediu permanent.

Art. 6.

Obligatile de raportare instituite prin prezentul ordin nu inlatura obligata operatorilor economici cu capital/patrimoniu integral ori majoritar detnut direct sau indirect de autoritatle publice centrale ori locale de a efectua raportarile prevazute de legislata aplicabila acestora.

Art. 7.

Entitatle autorizate, reglementate si supravegheate de Banca Natonala a Romaniei, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara vor depune la unitatle teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2016 in formatul si in termenele prevazute de reglementarile emise de Banca Natonala a Romaniei, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara.
Art. 8.

La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului finantelor publice nr. 773/2015 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2015 a operatorilor economici si pentru modificarea unor reglementari contabile, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 509 din 9 iulie 2015, cu excepta art. 8 si 9.
Art. 9.

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    
    p. Ministrul finantelor publice,
Enache Jiru,
secretar de stat

Bucuresti, 21 iunie 2016.

Nr. 916.

Click aici pentru ANEXA: SISTEMUL de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici (format PDF).

 

 

de Miruna Petrache

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportarea contabila la 30 iunie16 augustdepunere raportari contabileomfp 916/2016

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 11 Iulie 2016


Votati articolul "OMFP 916/2016 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2016 a operatorilor economici":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Ce pasi pentru incheiere Contract cu avocati

Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
pentru ca nu stiu cum sa o rezolv:

- institutia noastra doreste sa incheie un Contract de asistenta juridica cu o casa de avocatura
in vederea reprezentarii institutiei noastre in fata instantelor judecatoresti
intr-un dosar penal de o mare complexitate.
- s-a facut o Nota de justificare in acest sens de catre un salariat al institutiei noastre.
- la aceasta data, cand se doreste incheierea unui asemenea Contract,
institutia nu are bani alocati in buget pentru acest scop
- suntem o institutie publica subordonata Consiliului Judetean
- Consiliul Judetean ne-a transmis printr-o adresa ca:
"pentru solicitarea si aprobarea unei rectificari /virari bugetare
este necesara estimarea valorica a serviciilor de asistenta juridica".

1. - Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza ?....
cum se face acea estimare ?
Ce trebuie sa facem ?

Ne adresam caselor de avocati si solicitam oferte de pret ?
Nimeni, nici un avocat pe care l-am contacta
nu cunoaste dosarul, complexitatea acestuia si
nu poate spune cat sa ceara ( ce onorariu ), pe ce perioada,....
Cum putem estima valoarea contractului, in raport de ce elemente ?

2. - Daca vom estima o valoare, iar serviciile vor fi costa mai mult ?
Mai putem cere ulterior o suplimentare de buget in acelasi scop ?
Ce pasi sunt de urmat ?

Ce sfaturi imi puteti da ?


Raspuns: Pentru estimarea valorii serviciilor juridice trebuie sa aveti nuste oferte ferme din partea unor...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 11 Iulie 2016 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 5 - 4 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2021 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X