Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

D 204 se depune inclusiv de asociatul desemnat prin contract. Fara sanctiuni pentru declaratii uitate sau incorecte!

Data aparitiei: 14 Martie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
d 204formularul 204declaratia 204fara personalitate juridica

Nu uitati ca miercuri, 15 martie 2017, este termenul-limita pentru depunerea formularului 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale" aferent anului 2016.

Obligatie si completare

Formularul 204 se completeaza si se depune de:
- asocierile fara personalitate juridica, constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente - activitati de productie, comert, prestari servicii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, din activitati agricole, din piscicultura sau silvicultura, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.
- persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata intr-o forma de organizare cu personalitate juridica (SPRL) constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii.

In cazul societatii civile cu personalitate juridica constituite potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii, se aplica regulile de determinare a venitului net din activitati independente.

Persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata intr-o forma de organizare cu personalitate juridica constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii, au obligatia sa asimileze acest venit distribuit venitului net anual din activitati independente.

in cazul filialei constituite potrivit legii speciale prin asocierea unei societati profesionale cu raspundere limitata cu una sau mai multe persoane fizice, filiala fiind supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii, determinarea venitului obtinut in cadrul entitatii se efectueaza in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Pentru membrii asociati in cadrul filialei se aplica urmatoarele reguli:
- persoanele fizice asociate au obligatia sa asimileze acest venit distribuit in functie de cota de participare venitului net anual din activitati independente;
- societatea profesionala cu raspundere limitata asociata in cadrul filialei va include venitul distribuit in functie de cota de participare in venitul brut al activitatii independente, pentru anul fiscal respectiv.

Important! Declaratia nu se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica constituite intre contribuabili care desfasoara activitate individual sau contribuabili care desfasoara activitate individual si o asociere fara personalitate juridica si pentru care stabilirea venitului anual pentru activitatea desfasurata se efectueaza pe baza normelor de venit sau prin utilizarea cotelor forfetare de cheltuieli.

Veniturile realizate in cadrul asocierii respective nu sunt considerate distribuite, in vederea impunerii, iar asociatii aplica regulile stabilite pentru impunerea venitului determinat pe baza normelor de venit sau stabilit pe baza cotelor forfetare.

Termen de depunere

Formularul se depune pana miercuri, 15 martie 2017 inclusiv, de catre asociatul desemnat prin contract sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice la organul fiscal la care asocierea este inregistrata in evidenta fiscala direct la registratura sau la oficiul postal prin scrisoare recomandata, inscriind cu majuscule, citet si corect toate datele prevazute in formular.

Declaratia 204 se depune direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire.

Data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.

Declaratia 204 poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii.

Declaratia se pune gratuit la dispozitia asociatului care raspunde de indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice, la solicitarea acestuia. Formularul poate fi procurat de la unitatile fiscale teritoriale din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sau poate fi descarcat de pe website-ul ANAF, www.anaf.ro de la sectiunea "Servicii on-line", "Declaratii electronice".

Baza legala: art.125, alin.(4) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3695/2016 pentru aprobarea formularelor privind definitivarea impozitului anual pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice.

 

Sursa: AJFP Valcea






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X