email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! Se apropie termenul de depunere a declaratiei 204!

Atentie! Se apropie termenul de depunere a declaratiei 204!
declaratia 204declaratia anuala de venitdrepturi de proprietate intelectuala

Se apropie termenul de depunere a declaratiei 204, astfel ca contribuabilii vizati pentru completare si depunere trebuie sa se informeze cat mai repede in privinta datei limita. Afla din randurile de mai jos cine trebuie sa depuna declaratia si care este termenul de depunere a declaratiei 204!


Ce este declaratia 204?

Formularul 204 reprezinta declaratia anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale cf. OPANAF nr. 3695/ 27.12.2016.
 

Cine depune declaratia 204?

Declaratia 204 se completeaza si se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica, constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente - activitati de productie, comert, prestari servicii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, din activitati agricole, din piscicultura sau silvicultura, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Trebuie mentionat si faptul ca formularul se completeaza si se depune de catre asociatul desemnat prin contractul de asociere sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice, pana la termenul limita.
 

Atentie!

Declaratia 204 nu se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica constituite intre contribuabili care desfasoara activitate individual sau contribuabili care desfasoara activitate individual si o asociere fara personalitate juridica si pentru care stabilirea venitului anual pentru activitatea desfasurata se efectueaza pe baza normelor de venit sau prin utilizarea cotelor forfetare de cheltuieli. Veniturile realizate in cadrul asocierii respective nu sunt considerate distribuite, in vederea impunerii, iar asociatii aplica regulile stabilite pentru impunerea venitului determinat pe baza normelor de venit sau stabilit pe baza cotelor forfetare.”, conform fiscalitatea.ro.

In ceea ce priveste venitul/pierderea anual/anuala realizat(a) in cadrul asocierii, acesta se distribuie asociatilor proportional cu cota procentuala de participare corespunzatoare contributiei, potrivit contractului de asociere.

In cazul modificarii cotelor de participare in cursul anului, pentru distribuirea venitului net anual se va proceda in felul urmator:



a) se determina un venit net/o pierdere intermediar/intermediara la sfarsitul lunii in care s-au modificat cotele pe baza venitului brut si a cheltuielilor, astfel cum acestea sunt inregistrate in evidentele contabile;
b) venitul net/pierderea intermediar/intermediara se aloca fiecarui asociat, in functie de cotele de participare, pana la data modificarii acestora;
c) la sfarsitul anului, din venitul net/pierderea anual/anuala se deduce venitul net/pierderea intermediar/intermediara, iar diferenta se aloca asociatilor, in functie de cotele de participare ulterioare modificarii acestora;
d) venitul net/pierderea anual/anuala distribuit/distribuita fiecarui asociat se determina prin insumarea veniturilor nete/pierderilor intermediare determinate potrivit lit. b) si c).


Cum se completeaza declaratia 204?

 Declaratia 204 se depune direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire.
 

Declaratia 204: termen depunere

Dupa cum am mentionat in randurile de mai sus, formularul 204 se completeaza si se depune de catre asociatul desemnat prin contractul de asociere sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice. Termenul de depunere a acestuia este pana la data de 15 martie 2018.


Declaratia 204: ultima versiune

Ultima versiune a declaratiei 204 a fost publicata pe site-ul ANAF in data de 4 ianuarie 2017.
 

Consulta soft A actualizat (PDF) aici >>
 

Consulta structura formularului aici >>


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 204declaratia anuala de venitdrepturi de proprietate intelectuala


Data aparitiei: 13 Martie 2018

Votati articolul "Atentie! Se apropie termenul de depunere a declaratiei 204!":
Rating:

Nota: 3.38 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X