Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | TVA

Sondajul Consiliului pentru IMM-uri arata ca 97,5% dintre firme nu sustin plata defalcata a TVA

Data aparitiei: 04 Septembrie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
split tvasondaj tvacontul de tvaplata defalcata a tva

Un sondaj realizat de Consiliul National pentru intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) arata ca 97,5% dintre respondenti nu sustin plata defalcata a TVA si tot o pondere de 97,5% considera ca aceasta modificare va avea efecte negative asupra activitatii firmei lor, au anuntat luni reprezentantii Consiliului.

La sondajul efectuat pe site-ul Consiliului pentru IMM-uri in perioada 8 - 28 august au raspuns un numar de 818 firme, din care 54,1% sunt microintreprinderi, 19,7% intreprinderi mici, 18,4% intreprinderi mijlocii, 5,9% intreprinderi mari si 1,9% alte forme juridice, informeaza Agerpres citand studiul amintit. 

97,5% dintre respondenti nu sustin aceasta modificare

De asemenea, intrebati daca sustin modificarea Codului fiscal si instituirea platii defalcate a TVA in mod obligatoriu, 97,5% dintre respondenti au raspuns ca nu sustin aceasta modificare. Astfel, 97,5% dintre respondenti au mentionat ca instituirea platii defalcate a TVA va avea efecte negative asupra activitatii lor.

La intrebarea "Ce efecte pozitive asupra activitatii dvs. considerati sa vor fi generate de plata defalcata a TVA?", 98,5% dintre respondenti au aratat faptul ca nu exista niciun efect pozitiv.
 

Cele mai importante dificultati/efecte negative ​

Printre cele mai importante dificultati/efecte negative considerate de respondenti ca vor fi generate de plata defalcata a TVA, 97,5% au mentionat cresterea birocratiei, prin dublarea numarului de plati, masuri suplimentare de verificare si de management pentru TVA (obligatia contribuabililor de a determina/verifica contul de TVA, obligatia de a vira direct la bugetul de stat suma reprezentand TVA aferenta achizitiilor de la furnizorii/prestatorii care nu le-au comunicat un cont de TVA si de a notifica acest fapt furnizorilor/prestatorilor).

Conform aceleiasi surse, alte efecte negative identificate sunt:

- afectarea cash-flow-ului si blocarea banilor (89,9%),


- costuri bancare suplimentare cu noul cont,
- comisioane bancare suplimentare (86,2%),
- costuri suplimentare pentru contribuabili generate de modificarea sistemelor informative contabile (85,5%),
- efort semnificativ de implementare tehnica, avand in vedere termenul foarte scurt de aplicare (81%), mai rezulta din sondaj.

Nu in ultimul rand, intrebati daca au fost consultati/informati de catre autoritati privind modul de aplicare a platii defalcate de TVA, 91,9% dintre repondenti au raspuns negativ, doar 8,1% mentionand ca au fost informati din alte surse, precum mass-media sau internet.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X