email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA

Procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA
plata defalcata a tvaanafsplit tva

In M.Of. nr. 187 din 28/02/2018 a fost publicat O.A.N.A.F. nr. 565 prin care s-a aprobat Procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA. In temeiul dispozitiilor art. 2 alin. (7) din OG 23/2017 privind plata defalcata a TVA ANAF organizeaza Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA.

Informatiile cuprinse in acest registru sunt publice potrivit legii si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro/Informatii publice/Informatii privind agentii economici.

Persoanele interesate pot accesa informatii privind contribuabilii inscrisi in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, utilizand codul de inregistrare in scopuri de TVA al contribuabilului despre care se cauta informatii. Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA permite consultarea informatiilor pentru fiecare persoana in parte, identificata prin codul de inregistrare in scopuri de TVA.

Pentru furnizarea informatiilor din registru, la solicitarea oricarei persoane interesate, pe pagina de internet www.anaf.ro/Informatii publice/Informatii privind agentii economici se publica un mesaj de informare, din care rezulta daca persoana impozabila aplica sau nu plata defalcata a TVA, daca este inscris prin optiune sau in mod obligatoriu, data inscrierii in registru. In ipoteza in care contribuabilul despre care se solicita informatii a mai fost inscris in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA, dar a fost radiat, mesajul de informare va cuprinde si informatii cu privire la istoricul inscrierilor, respectiv data la care a fost inscris in registru si data la care a fost radiat din registru respectivul contribuabil, precum si modul in care a aplicat mecanismul de plata defalcata a TVA, respectiv optional sau obligatoriu, cu specificarea perioadelor corespunzatoare. Modul in care a aplicat mecanismul de plata defalcata a TVA, respectiv optional sau obligatoriu, inclusiv perioadele de aplicare optionala/obligatorie, se vor afisa pentru fiecare dintre perioadele in care persoana impozabila a figurat in registru.

Acest registru nu poate fi inca accesat insa verificarea partenerilor care aplica split TVA se poate efectua in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA la adresa:

https://www.anaf.ro/RegPlataDefalcataTVA/.

 


de Irina Dumitrescu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Vreti sa treceti pe ZERO factura de energie electrica?


Descoperiti lucrarea "Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale"!

Afla totul de la A la Z despre activitatea de prosumator si legislatia in vigoare, de la:

❱❱ definitia prosumatorului si a activitatii desfasurate de acesta, pana la
❱❱ inregistrarile fiscal-contabile cerute de lege
❱❱ declaratiile fiscale
❱❱ facilitatile permise

Profitati de FACILITATILE LEGISLATIVE oferite PROSUMATORILOR

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
plata defalcata a tvaanafsplit tva


Data aparitiei: 12 Martie 2018

Votati articolul "Procedura de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X