email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CASE DE MARCAT 2018. Pasii de parcurs pentru implementarea legii in vigoare

CASE DE MARCAT 2018. Pasii de parcurs pentru implementarea legii in vigoare
case de marcatcase de marcatcase de marcat electronice

Subiectul caselor de marcat este arzator si la ordinea zilei! Fiindca si amenzile sunt pe masura: 50.000 lei, plus riscurile de suspendare a activitatii si confiscarea sumelor de bani nejustificate prin casa de marcat fiscala.

Mai exact, cele 3 luni acordate prin gratia OUG 44/2018 se apropie cu pasi iuti de sfarsit.
La 1 septembrie / 1 noiembrie, in functie de marimea afacerii tale, esti obligat prin lege (OUG 28/1999 cu completarile ulterioare), in calitate de operator economic care incaseaza cu numerar de la populatie, sa detii aparat de marcat fiscal (cu jurnal electronic). 

Te-ai preocupat de toate aspectele ce tin de casa de marcat?

Descopera acum unica lucrare pe CD dedicata acestui subiect: Case de marcat 2018. Ghid practic pentru contabili ...click aici pentru detalii despre lucrare >>

Evita posibile situatii catastrofale pentru firma ta!

Lucrarea pe care ti-am prezentat-o este gandita si realizata pentru a veni in sprijinul operatorilor economici aflati acum sub presiunea:

- timpului
- dificultatilor inerente de aprovizionare si implementare fizica in sistem a imprimantelor fiscale si a caselor de marcat cu jurnal electronic
- organelor de control 

Iata cu ce te poti confrunta atunci cand vine vorba despre casele de marcat:

 - operatorii economici obligati sa se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale
 - activitatile exceptate de la obligatia utilizarii caselor de marcat
 - functiile aparatelor de marcat
 - distribuitorii autorizati pentru noile aparate de marcat
 - documentele necesare obtinerii numarului unic de casa de marcat (certificat de atribuire, rezolutii, mentiuni, hotarari ale adunarii generale, contracte de inchiriere spatiu etc.)
 - bonul fiscal si elementele obligatorii pe care trebuie sa le cuprinda
 - sanctiunile pentru nerespectarea obligatiilor stipulate in OUG 28/1999 cu privire la utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale de catre operatorii economici.

Acum ca am amintit cateva dintre dificultati, iata si ce situatii ar trebui sa rezolvi:

Existenta modelelor de case de marcat fiscale special avizate pentru comertul de carburant; 
 
Data de depunere a declaratiei cu datele exportate din casa de marcat achizitionata in iulie 2018;
 
Cum se defineste notiunea de comert prin corespondenta? In cazul in care o firma cu activitate preponderenta de comert cu ridicata vinde si prin intermediul unei platforme de comert electronic si livreaza cu masinile proprii si incaseaza numerar de la clenti, uniifiind persoane fizice, cum este considerat? Are obligatia de a detine casa de marcat? Daca da, atunci are obligatia de a emite bonuri fiscale pentru toate incasarile numerar? Pentru ca OUG28/1999 excepteaza de la obligatia casei de marcat: comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta.
 
Exista posibilitatea verificarii daca bonurile fiscale emise de comercianti au fost eliberate prin case de marcat fiscalizate cu jurnal electronic? Respectiv, exista un registru public pentru a verifica numarul avizului de distributie a caselor de marcat fiscale, respectiv numarul de ordine din Registrul de evidenta a caselor de marcat fiscale instalate in judet sau in municipiul Bucuresti?
 
Comerciantii care sunt inregistrati direct (din perspectiva TVA) pentru vanzari la distanta in Romania (respectiv comert online), au obligatia sa emita bonuri fiscale pentru vanzarile efectuate pe teritoriul Romaniei (desi nu au o prezenta fizica in Romania, nu sunt stabiliti in Romania, au doar un cod de TVA alocat)?
 
Care sunt sanctiunile pentru nedepunerea formularului C801?


Afla ce trebuie sa faci, pas cu pas, pentru a pune totul la punct, cu ajutorul lucrarii Case de marcat 2018. Ghid practic pentru contabili.

Bonus! Comanda acum si beneficiezi de REDUCERE 30% pana la 31.08.2018!

...click aici pentru oferta completa si pentru formularul de comanda >>
 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
case de marcatcase de marcatcase de marcat electronice


Data aparitiei: 22 August 2018

Votati articolul "CASE DE MARCAT 2018. Pasii de parcurs pentru implementarea legii in vigoare":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 10 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici