email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Microindustrializare 2019: firmele ar putea obtine finantare nerambursabila de pana la 450.000 de lei

Programul Microindustrializare 2019: firmele ar putea obtine finantare nerambursabila de pana la 450.000 de lei
microindustrializarefinantareimm-uri

Ministerul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat a publicat in dezbatere publica proiectul cu procedura de implementare a Programului Microindustrializare 2019. Formele vor putea accesa anul acesta o finantare de pana la 450.000 de lei.

Obiectivul Programului national multianual de microindustrializare il constituie sustinerea investitiilor in sectoarele economice prioritare stabilite prin prezenta procedura, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM din aceste sectoare. Schema de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.


Programul Microindustrializare 2019: bugetul schemei si modalitatea de acordarea a ajutoarelor


Schema este valabila de la data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei pana la 31 decembrie 2020, iar platile in cadrul schemei de minimis vor fi efectuate pana la 31 decembrie 2021.

Bugetul total estimativ alocat schemei de minimis pentru perioada de implementare a acesteia este de 297.436.000 lei.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2019, aprobat prin Legea nr. 50/2019  a Bugetului de Stat pe anul 2019 este de 22.678.000 lei.

Bugetul estimativ al schemei de minimis pentru anul 2020 este de 74.359.000 lei.


Prin implementarea programului in perioada 2017-2020 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de 660 de beneficiari, din care minim 50 de beneficiari in anul 2019.

 


Programul Microindustrializare 2019: conditii pentru beneficiari

Beneficiarii sunt obligati pentru o perioada de minimum 3 ani incepand cu anul urmator semnarii contractului de finantare, sa mentina investitia pentru care primesc AFN in cadrul Programului, sa nu aplice amortizare accelerata pentru activele achizitionate in cadrul programului, sa pastreze numarul efectiv al locurilor de munca active existente la data inscrierii online aferente salariatilor angajati pe durata nedeterminata, indiferent de norma de munca, si numarul locurilor de munca create prin program conform numarului si tipului (absolvent dupa anul 2012/persoana defavorizata/somer). In caz contrar, ajutorul acordat se recupereaza conform prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 77/2014 privind procedurile nationale in domeniul ajutorului de stat, precum si pentru modificarea si completarea Legii concurentei nr. 21/1996, aprobata prin Legea nr. 20/2015 si prevederilor prezentei proceduri de implementare. La tipul locurilor de munca se permit modificari in perioada  de implementare sau raportare intre somer, absolvent dupa anul 2012 sau persoana defavorizata definita conform legislatiei.

3.3 Sunt eligibile in cadrul Programului societatile care desfasoara activitati pe codurile CAEN aferente urmatoarelor diviziuni:
    • 10 Industria alimentara
    • 11 Fabricarea bauturilor: eligibil doar codul CAEN 1107 – Productia de bauturi racoritoare nealcoolice; productia de ape minerale si alte ape inbuteliate;
    • 13 Fabricarea produselor textile;
    • 14 Fabricarea articolelor de imbracaminte;
    • 15Tabacirea si finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei; prepararea si vopsirea blanurilor;
    • 16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemnsi pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite;
    • 17 Fabricarea hartiei si a produselor din hartie;
    • 1811 Tiparirea ziarelor;
    • 1812 Alte activitati de tiparire n.c.a.;
    • 20 Fabricarea substantelor si produselor chimice cu exceptia 2011, 2051, 2053, 2059.
    • 21 Fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice;
    • 22 Fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice;
    • 23 Fabricarea altor produse din minerale nemetalice;
    • 24 Industria metalurgica;
    • 25 Industria constructiilor metalice si a produselor din metal, exclusiv masini utilaje si instalatii - cu exceptia societatilor care desfasoara activitati pe codurile CAEN aferente grupei 254 Fabricarea armamentului si munitiei;
    • 26 Fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice;
    • 27 Fabricarea echipamentelor electrice;
    • 28 Fabricarea de masini, utilaje si echipamente n.c.a.;
    • 29 Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor;
    • 30 Fabricarea altor mijloace de transport cu exceptia 3040;
    • 31 Fabricarea de mobila;
    • 32 Alte activitati industriale n.c.a.

 

Prin Program se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:
        ◦ Alocatie Financiara Nerambursabila – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de valorile specificate in Anexa nr. 13 la prezenta procedura. Valoarea maxima a AFN nu poate depasi suma de 450.000 lei/beneficiar;
        ◦ Contributie proprie – minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.
 

Microindustrializare 2019: procedura de inscriere in program

Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line pe pagina web www.aippimm.ro. Data de la care este activa inregistrarea on-line se comunica pe pagina web a institutiei cu cel putin 5 zile inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu-zis.

Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie sa se inregistreze cu user si parola. Dupa crearea contului de inscriere aplicatia va trimite automat pe adresa de e-mail a solicitantului un mesaj si un link de confirmare. Adresa de e-mail trebuie sa apartina beneficiarului si sa se regaseasca in toata documentatia, aceeasi adresa va fi folosita pentru toata corespondenta pe intreaga perioada de implementare si monitorizare a programului. Dupa confirmare aplicatia de inregistrare a planului de afaceri va deveni activa pentru completarea on-line a planului de afaceri si incarcarea in aplicatie a documentelor solicitate conform anexei nr. 1 la prezenta procedura.

Beneficiarul finantarii nerambursabile va da o declaratie, anexa nr. 2 la prezenta procedura, privind ajutoarele de stat si ajutoarele de minimis, in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.407/2013 privind aplicarea art. 107 si 108 ale Tratatului CE, publicat in L352/24.12.2013, de care a beneficiat pe parcursul precedentilor 2 ani fiscali si al anului in curs.

8.2. Schema de ajutor de minimis va fi publicata integral la adresa www.aippimm.ro si in termen de 15 zile de la data adoptarii se transmite spre informare Consiliului Concurentei, in conformitate cu art. 17 din O.U.G. nr. 77/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Pentru a afla mai multe informatii despre Programul Microindustrializare 2019, consultati documentul atasat mai jos:

Programul Microindustrializare 2019 – procedura de implementare


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
microindustrializarefinantareimm-uri


Data aparitiei: 05 Septembrie 2018
Ultima actualizare: 13 Mai 2019

Votati articolul "Programul Microindustrializare 2019: firmele ar putea obtine finantare nerambursabila de pana la 450.000 de lei":
Rating:

Nota: 3.08 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X