email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NOU in Codul Muncii: Cererile de solutionare a unui conflict de munca vor fi formulate in 45 de zile

NOU in Codul Muncii: Cererile de solutionare a unui conflict de munca vor fi formulate in 45 de zile
codul munciicontract de muncaangajator

O noua modificare va fi introdusa in curand in Codul muncii prin Legea 269/2021, care prevede majorarea termenului in care pot fi formulate cererile de solutionare a unui conflict de munca. 

In prezent, cererile de solutionare a unui conflict de munca pot fi formulate in 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca.

Din 13 noiembrie 2021, termenul de solutionare a unui conflict de munca va fi majorat la 45 de zile calendaristice de la data la care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca.

Legea 269/2021 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1076 din 10 noiembrie 2021 si modifica Legea dialogului social nr. 62/2011 si Legea nr. 53/2003 - Codul muncii. 

"Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articolul I


La articolul 211 din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 625 din 31 august 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, litera a) se abroga.

Articolul II

La articolul 268 alineatul (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

a) in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani;

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata."


Articolul 211 din Legea dialogului social nr. 62/2011, litera a) - care urmeaza sa fie abrogata, prevede: 

"Articolul 211

Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza:

a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa
".

Afla acum tehnici de ultima ora pentru gestionarea conflictelor din firma ta! Lucrarea Managementul conflictelor cuprinde indrumari si metode verificate pentru solutionarea situatiilor conflictuale la locul de munca. Profita de REDUCEREA de Black Friday - 70%. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul munciicontract de muncaangajator


Data aparitiei: 11 Noiembrie 2021

Votati articolul "NOU in Codul Muncii: Cererile de solutionare a unui conflict de munca vor fi formulate in 45 de zile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X