email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valoarea tichetelor culturale acordate lunar va creste la 170 de lei/luna sau 350 de lei/eveniment

Valoarea tichetelor culturale acordate lunar va creste la 170 de lei/luna sau 350 de lei/eveniment
tichete culturaleinflatieministerul finantelor

Valoarea sumei care se acorda lunar, respectiv ocazional, sub forma de tichete culturale va creste la maximum 170 lei/luna sau 350 lei/eveniment, potrivit Ordinului 270/2022.

Actul normativ a aparut in Monitorul Oficial nr. 326 din 4 aprilie 2022.

Conform informatiilor publicate pe site-ul Institutului National de Statistica, indicele preturilor de consum in perioada ianuarie 2022 – ianuarie 2019, este 115,61%.

Valoarea sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete culturale rezultata din calculul 150 lei x 115,61% este 173,42 lei.

Valoarea sumei ocazionale indexate care se acorda sub forma de tichete culturale rezultata din calculul 300 lei x 115,61% este 346,83 lei.

Luand in considerare dispozitiile art. 33 alin. (4) din Normele metodologice, potrivit carora valoarea sumei lunare indexate rezultata din calcul pentru tichetele culturale se va rotunji din 10 in 10 lei, valoarea sumei indexate, potrivit prezentului proiect de ordin, care urmeaza sa fie acordata sub forma de tichete culturale, lunar, respectiv ocazional, va fi de maximum 170 lei/luna, respectiv de maximum 350 lei/eveniment. Valoarea se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022, respectiv august 2022 si septembrie 2022.

Conform legislatiei in domeniul biletelor de valoare, semestrul I al anului 2022 incepe cu luna februarie si se incheie cu luna iulie, iar semestrul II incepe cu luna august si se incheie cu luna ianuarie 2023. 

In anul 2018 a fost aprobata Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificata legislatia in domeniul biletelor de valoare si a fost introdus un nou tip de bilet de valoare, si anume tichetul cultural. Astfel, biletele de valoare care pot fi acordate in baza legii sunt: tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete culturale si vouchere de vacanta.  

Potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaŃilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri si servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, targuri si expozitii, parcuri tematice, carti, manuale scolare, albume muzicale, filme etc.  


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete culturaleinflatieministerul finantelor


Data aparitiei: 11 Martie 2022
Ultima actualizare: 05 Aprilie 2022

Votati articolul "Valoarea tichetelor culturale acordate lunar va creste la 170 de lei/luna sau 350 de lei/eveniment":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X