email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lista amenzilor pentru care poti fi executat silit

amenziexecutare silita

Ā 

La nivel national, valoarea amenzilor acordate anul trecut care īnca nu au fost īncasate este de circa 100 de milioane de euro. La aceasta suma se adauga īnsa toate taxele si impozitele locale restante din ultimii ani.

Ramasi cu vistieriile goale din cauza crizei, primarii din Romānia si-au adus aminte ca au la īndemāna o metoda de a creste veniturile pe care pāna acum au neglijat-o: īncasarea restantele acumulate īn ultimii ani la plata impozitelor sau taxelor locale, cum ar fi cele pe proprietate, teren sau locuinta. La acestea se adauga si toate amenzile care sunt īncasate la nivel local, de la cele de circulatie sau din mijloacele de transport īn comun pāna la cele pentru prostitutie.

Dintre acestea, cele mai numeroase dar si banoase, sunt amenzile de circulatie neplatite de ani buni, pe care mizeaza de altfel majoritatea primariilor. Daca cel somat sa plateasca nu respecta termenul limita, īn cel mai scurt timp se va trezi ca nu īsi mai poate ridica leafa de la locul de munca, sau, mai rau, ca i se pune sechestru pe masina sau pe casa. Sursa de venit este considerabila tinānd cont ca anul trecut s-au acordat la nivel national 4,7 milioane de amenzi de circulatie, īn valoare de peste 200 de milioane de euro, dintre care s-au platit mai putin de jumatate.

Desi, pāna la executarea silita, primariile au obligatia sa trimita mai īntāi o somatie, īn multe cazuri bucurestenii s-au trezit direct executati, pentru ca nu au gasit la casuta postala somatia de plata. “Nu am primit nimic. Mi s-a spus la serviciu ca am contul blocat pentru ca n-am platit amenzi restante. Cānd i-am īntrebat pe cei de la Directia de Taxe si Impozite Locale de ce nu m-au anuntat ca īmi blocheaza salariul, mi s-a spus ca am fost anuntat, ca mi s-a trimis somatia prin posta si ca daca nu am primit-o, asta este, ca e problema mea si ca ei si-au facut treaba”, povesteste R.M., care locuieste īn sectorul 4 din Bucuresti.

Primul pas spre executarea silita

Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale poate īncepe oricānd dupa neplata a mai mult de un an a taxelor si impozitelor si dupa 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal de contraventiei.

“La īnceputul fiecarui an trimitem īnstiintari īn care sunt trecute sumele datorate pentru anul fiscal īn curs, eventualele amenzi, restante si penalitati. Dupa īnstiintare, oricānd se poate trimite somatia de plata. Īn termen de 15 zile de la primirea ei, ori se achita debitul, ori se face dovada ca este o greseala. Daca nici nu s-a achitat nici nu s-a facut dovada atunci se trece la executarea silita. Īn functie de informatiile pe care le avem se pune poprire pe venituri sau sechestru asigurator pe casa sau masina. Dupa sechestrul asigurator se scot la licitatie bunurile imobile sau mobile. Daca avem de ales īntre o masina care nu a mai fost miscata de ani buni sau casa, alegem casa ca sa ne putem acoperi creanta” a declarat pentru Gāndul directorul Directiei Impozite si Taxe sector 2, Cristian Duta.

Potrivit acestuia, poprirea pe salariu nu poate fi mai mare de 30 la suta din veniturile īnregistrate iar sechestru nu se poate pune pe bunurile necesare vietii si muncii debitorului. Codul de Procedura Fiscala prevede ca executarea silita a bunurilor proprietate a debitorului, se efectueaza, de regula, īn limita a 150 la suta din valoarea creantelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare.

Sursa: Gandul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenziexecutare silita


Data aparitiei: 29 Martie 2010

Votati articolul "Lista amenzilor pentru care poti fi executat silit":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X