email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunere ANAF: cesiunea creantelor bugetare datorate de cei in insolventa sa se faca prin licitatie

Propunere ANAF: cesiunea creantelor bugetare datorate de cei in insolventa sa se faca prin licitatie
creante bugetarelicitatiecesiune creante

Prin adoptarea Legii nr. 113/20201 au fost aduse o serie de modificari ale prevederilor referitoare la cesiunea creantelor bugetare, astfel cum sunt reglementate la art. 264^1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

ANAF reaminteste in Referatul de aprobare care insoteste proiectul de act normativ ca cesiunea creantelor bugetare trebuie sa se realizeze in baza unei proceduri competitive, ori de cate ori se depune o oferta in acest sens la organul fiscal.

Au fost primite sesizari cu privire la faptul ca o procedura competitiva pentru cesiunea creantelor bugetare ar trebui sa se realizeze similar procedurii de licitatie, care in prezent se realizeaza pentru valorificarea bunurilor sechestrate, astfel incat ofertantii sa poata suplimenta pretul oferit, in functie de celelalte oferte depuse. 

In fapt, prin organizarea unei proceduri competitive, prin licitatie, statul se asigura ca maximizeaza valoarea pretului cesiunii, ca urmare a faptului ca participantii la licitatie pot majora pretul in functie de pasii de licitatie. 

Prin modificarea si completarea Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1940/2023 pentru aprobarea Procedurii privind cesiunea creantelor bugetare datorate de debitorii aflati in procedura insolventei, se are in vederea descrierea procedurii competitive, prin licitatie, sens in care au fost avute in vedere principiile existente pentru vanzarea prin licitatie a bunurilor sechestrate. 

De asemenea, la elaborarea proiectului de ordin au fost avute in vedere si eventualele propuneri si observatii primite din partea organelor fiscale centrale, astfel incat principiile cesiunii creantelor bugetare sa fie in concordanta cu modul de gestionare a dosarelor de insolventa, precum si cu procedura de organizare a licitatiilor ce se deruleaza de catre organele de executare silita.



Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
creante bugetarelicitatiecesiune creante


Data aparitiei: 18 Iunie 2024

Votati articolul "Propunere ANAF: cesiunea creantelor bugetare datorate de cei in insolventa sa se faca prin licitatie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X