email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livrare intracomunitara. CMR fara semnatura

CMRlivrare intracomunitara

 

de Georgeta Serban Matei, valabil la 01-Mai-2010

Intrebare: Societate din Romania, factureaza servicii in luna ianuarie 2010 (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de comanda, materia prima este primita pe baza de proforma si CMR).
Pe CMR sunt trecute datele, stampila si semnatura expeditorului, stampila firmei transportatoare fara semnatura si numar autovehicul, stampila cu semnatura de primire a firmei din Italia.
Controlul de la Fisc aplica TVA la factura de servicii a firmei din Romania, pe motivul ca nu exista dovada livrarii intracomunitare.
Este corect?

Acest articol este realizat de specialistii de la Portal Contabilitate.ro
Locul IDEAL pentru contabili: Iti faci Cont si primesti raspunsurile care te framanta.
Convinge-te
CLICK AICI

Raspuns: Intr-adevar, in situatia in care pe CMR nu este inscris numarul vehiculului si alte informatii necesare identificarii operatiunii, inseamna ca nu se poate face dovada realitatii expedierii bunurilor de pe teritoriul Romaniei pe teritoriul Italiei. Totusi, organul de control ar fi putut sa dea dovada de bunavointa astfel incat sa solicite efectuarea unui control incrucisat in situatia in care transportatorul ar fi din Romania. 


Organul fiscal din Romania poate solicita autoritatii fiscale  din Italia confirmarea primirii produselor finite expediate din Romania pentru care beneficiarul din Italia aplica regimul de taxare inversa.

Intre autoritatile din state membre se practica transferul de informatii pe un formular tipizat, in care, de exemplu, se face referire la "Intra-community transactions" unde, la punctul  (B1-1) se solicita confirmarea primirii bunurilor de catre persoana impozabila din statul membru al beneficiarului/cumparatorului "Please confirm the  goods were actually received by your taxable person." sau la punctul (B1-8) prin care se solicita confirmarea adresei la care au fost livrate bunurile " Please provide me with the addresses to which the goods were delivered.
Practic, din  situatia prezentata de dvs., rezulta faptul ca operatiunea a fost taxata de doua ori: o data in Italia si o data in Romania prin stabilirea diferentelor suplimentare de plata de catre organul de inspectie fiscala.  De altfel, primirea serviciului (achizitia intracomunitara de servicii) de catre firma din Italia se poate vedea din raportul VIES

De asemenea, in situatia in care s-a omis inscrierea de catre transportator a numarului de vehicul  pe un singur exemplar al  CMR, in calitate de prestatori, este recomandabil ca firma din Romania  sa  solicite fie beneficiarului din Italia, fie transportatorului, copia filei CMR pe care este inscris vehiculul. 

Acest articol este realizat de specialistii de la Portal Contabilitate.ro
Locul IDEAL pentru contabili: Iti faci Cont si primesti raspunsurile care te framanta.
Convinge-te
CLICK AICI

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CMRlivrare intracomunitara


Data aparitiei: 07 Mai 2010

Votati articolul "Livrare intracomunitara. CMR fara semnatura":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X