Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

ANAF trece la noile metode indirecte de stabilire a bazei de impozitare

Data aparitiei: 08 Iulie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANAFevaluare risc fiscalvenituri impozabile

Asa cum se arata intr-un comunicat oficial, in curand se va trece la evaluarea riscului fiscal al contribuabililor, prin compararea veniturilor declarate cu fluxurile de numerar, precum si cu valoarea cresterii patrimoniale si a cheltuielilor personale efectuate.

Hotararea stabilita recent prevede si evaluarea riscului de nedeclarare (diferenta dintre veniturile declarate si situatia fiscala personala) si stabilirea riscului minim acceptat de administratia fiscala prin verificarea incadrarii diferentelor stabilite in limita prevazuta de lege.

In continuare, documentul informeaza ca bazele de date folosite vor fi cele detinute de ANAF, precum si cele ale "autoritatilor publice si altor entitati, necesare determinarii riscului de nedeclarare a veniturilor impozabile".

Cu privire la activitatea de gestionare a riscurilor pe care persoanele fizice le prezinta pentru administratia fiscala, aceasta se realizeaza prin procesarea si elaborarea listei persoanelor care depasesc riscul minim.

Daca din informatiile detinute, organul fiscal identifica existenta in lista a unor persoane carea au calitatea de sot/sotie, rude sau afini pana la gradul al III-lea inclusiv, elaborarea propunerilor se face concomitent pentru toate aceste persoane..

Aceste verificari au fost anuntate de ANAF inca de acum cateva luni, prin precizarea ca acestea vor fi efectuate in baza unor analize de risc, prioritari fiind contribuabilii din domeniile cu risc fiscal ridicat (dezvoltatori imobiliari-persoane fizice, domeniile care au inregistrat pierderi in anii de crestere economica, societatile care, desi au dreptul, nu solicita rambursari de TVA, deplasarea in regim suspensiv a produselor accizabile, comertul cu cereale, legume fructe, zahar, carne, comercializarea energiei electrice, jocuri de noroc si pariuri etc).






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X