Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Cum se declara veniturile obtinute de persoane fizice din tranzactii comerciale/postari pe internet

Data aparitiei: 15 Noiembrie 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum se declara veniturile obtinute de persoane fizice din tranzactii comerciale/postari pe internet
declaratia unicaformular 212venituri retele socialevenituri online

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Galati reaminteste contribuabililor faptul ca veniturile obtinute de persoanele fizice din tranzactii comerciale utilizand internetul sau din postari realizate pe diferite retele de socializare/ site-uri/ platforme reprezinta venituri impozabile, care trebuie declarate la organul fiscal, in conditiile legii.

Astfel, in situatia in care activitatea se desfasoara cu regularitate, in mod continuu, pe cont propriu si urmarind obtinerea de venituri si sunt intrunite criteriile unei activitati independente prevazute la art. 7 pct. 3 din Codul fiscal, veniturilor obtinute de persoanele fizice din tranzactii comerciale pe internet, din postarile realizate pe diferite retele de socializare/care fac reclama pentru diverse companii/brand-uri, etc. le sunt aplicabile prevederile Cap. II- Venituri din activitati independente din Titlul IV-Impozitul pe venit din Codul fiscal.

Persoanele fizice care desfasoara in mod independent, cu caracter de continuitate, activitati de productie, comert si prestari de servicii in Romania au obligatia de a se inregistra si autoriza la Oficiul Registrului Comertului, in conditiile O.U.G. nr.44/2008, si pot desfasura activitatile in calitate de persoane fizice autorizate, intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale sau membri ai unei intreprinderi familiale.

Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente au obligatia depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) in termen de 30 de zile de la data inceperii activitatii, si anual, pana la data de 25 MAI inclusiv a fiecarui an, in cazul celor care s-au inregistrat/autorizat/au inceput activitatea in anii anteriori.

In situatia in care nu v-ati indeplinit la timp obligatiile fiscale, va recomandam sa depuneti cat mai curand Declaratia unica (formular 212), pentru a putea solicita anularea unor obligatii bugetare, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 107/2024.



Foto: pexels.com






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X