In acest sens, poate fi dat exemplul concret al unei societati care are ca obiect de activitate furnizarea apei potabile si care emite si avize de racordare catre persoane fizice. Dezbaterea se desfasoara insa in ceea ce priveste incasarea valorilor acestor avize. Astfel, in momentul incasarii sumelor respective, este societatea obligata sa utilizeze casa de marcat?
Potrivit dispozitiilor reglementate prin art. 1 alin. 1 din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile ulterioare si art. 4 din Normele metodologice de aplicare aprobate prin HG 479/2003, republicata sunt obligati sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale numai operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie cu caracter permanent.
Categoriile de activitati pentru care nu este necesara dotarea cu aparate electronice de marcat fiscale sunt precizate la art. 2 din ordonanta, printre care si furnizarea la domiciliul clientului a energiei electrice si termice, a gazelor naturale, a apei, a serviciilor de telefonie, inclusiv de telefonie mobila, de posta si curier, de salubritate, de televiziune, inclusiv prin cablu, de internet (art. 2 lit. n din OUG 28/1999).
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Manual de politici contabile - Stick USB
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Astfel, ca urmare a acestor prevederi legale, utilizarea casei de marcat nu este necesara in masura in care emiterea avizelor de racordare este legata de furnizarea de apa potabila si se factureaza o singura data, cu prilejul facturarii in avans a primului consum (estimat).