email
Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Comunicat MFP: Se lanseaza programul pentru ajutoarele de minimis!

Taxe si Impoziteajutoare de minimiscererea de acordfinantaredocumente justificativeMFP a emis un nou comunicat privind suplimentarea bugetului alocat schemei de minimis destinata IMM-urilor si amanarea deschiderii sesiuniii de inregistrare on-line a Cererii de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, avand in vedere interesul deosebit manifestat de reprezentantii mediului de afaceri fata de schema de minimis instituita prin H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, Ministerul Finantelor Publice a initiat demersurile pentru suplimentarea bugetului anual alocat schemei astfel incat sa se asigure accesul la finantare cat mai multor operatori economici. in acest sens, deschiderea sesiunii de inregistrare on-line a Cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, se amana pana la data de 26.08.2013, la ora 08.30. Toate datele necesare operatorilor economici in vederea inregistrarii cererilor se

gasesc aici.

http://www.mfinante.ro/ghid274.html?pagina=domenii
 
In baza prevederilor art. 4 din Anexa la H.G. nr. 274/2013 privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru sprijinirea investitiilor realizate de intreprinderile mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere interesul deosebit manifestat de reprezentantii mediului de afaceri fata de schema de minimis instituita prin H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru finalizarea demersurilor legale ce au ca obiect suplimentarea bugetului anual alocat schemei astfel incat sa se asigure accesul la finantare cat mai multor operatori economici, Ministerului Finantelor Publice anunta ca prima sesiune de depunere a Cererilor de acord pentru finantare se va derula in perioada 26.08.2013 -31.10.2013.

            Conform prevederilor Anexei 1 la Ghidul solicitantului-Revizia 1 publicat pe pagina web a Ministerului Finantelor Publice in 15.07.2013, Cererile de acord pentru finantare se vor inregistra on-line incepand cu data de 26.08.2013, ora 08.30.           

            Dupa validarea inregistrarii on-line a Cererilor de acord pentru finantare, conform art. 4, alin.(4) din Anexa la H.G. nr. 274/2013, Cererile de acord pentru

finantare, insotite de documentele justificative, se depun sau se transmit prin posta sau alte servicii de curierat la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic:
 

"Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis".

                       Pentru desfasurarea in conditii optime a procesului de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare si a documentelor justificative, in prima sesiune ce se va derula in perioada 26.08.2013?31.10.2013, in limita bugetului anual alocat schemei, va rugam sa aveti in vedere urmatoarele:

I.  Inregistrarea on-line a Cererilor de acord pentru finantare

In perioada 26.08.2013-31.10.2013, inregistrarea on-line a Cererilor de acord pentru finantare se va realiza, in limita bugetului anual alocat schemei, dupa urmatorul program:

·     de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 17:00.

·     Cererea de acord pentru finantare se va inregistra on-line de catre intreprinderea solicitanta de ajutor de minimis prin accesarea formularului disponibil la adresa

www.mfinante.gov.ro. Se vor avea in vedere urmatoarele informatii:

Denumirea intreprinderii

Codul de identificare fiscala (Cod Unic de Identificare CUI)

Denumirea activitatii pentru care se solicita finantare

Codul CAEN al activitatii pentru care se solicita finantare

Valoarea proiectului de investitii (lei)

Valoarea ajutorului de minimis solicitat (lei)

Numele si prenumele persoanei autorizate sa reprezinte legal intreprinderea

Functia persoanei autorizate sa reprezinte legal intreprinderea

 

Completarea tuturor informatiilor este obligatorie.

In cazul in care informatiile referitoare la CUI, cod CAEN sau valoarea ajutorului de minimis solicitat sunt incorecte, cererea de inregistrare on-line se respinge si se transmite un mesaj de eroare.

Informatiile prezentate in Cererea de acord pentru finantare inregistrata on-line trebuie  sa fie identice cu cele din Cererea de acord pentru finantare insotita de documentele

justificative depusa/transmisa la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice.

·     in scopul verificarii facile a starii de prelucrare a cererii inregistrate on-line, trebuie retinut numarul de inregistrare care va fi atribuit de sistemul informatic.

·     Dupa completarea cererii si parcurgerea timpului necesar pentru

procesarea/verificarea informatiilor, pana la sfarsitul zilei, sistemul va pune la dispozitie recipisa de inregistrare a cererii.

Recipisa de inregistrare on-line a Cererii de acord pentru finantare va contine:

-                toate datele transmise de intreprindere,

-                ziua, ora, minutul si secunda la care a fost inregistrata on-line Cererea

de acord pentru finantare,

-                informatii privind perioada in care se poate depune/transmite la

Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice Cererea de acord pentru finantare

insotita de documentele justificative.

·     Dupa epuizarea bugetului anual alocat, schemei, sistemul informatic va respinge

Cererile de inregistrare on-line.

·     Zilnic, la ora 10:30, pe pagina web a Ministerului Finantelor Publice se publica

lista Cererilor de acord pentru finantare inregistrate on-line pana la finele zilei anterioare.

II.    inregistrarea Cererilor de acord pentru finantare si a documentelor justificative la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice

Dupa validarea inregistrarii on-line, Cererea de acord pentru finantare completata, insotita de documente justificative, se depune sau se transmite prin posta sau alte  servicii de curierat, in perioada comunicata prin Recipisa de inregistrare on-line a Cererii de acord pentru finantare, la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic "Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis" Cererea de acord pentru finantare va fi insotita de recipisa de inregistrare on-line a Cererii de acord pentru finantare, in copie. Informatiile prezentate in Cererea de acord pentru finantare inregistrata on-line trebuie sa fie identice cu cele din Cererea de acord pentru finantare completata, insotita de documente justificative, depusa/transmisa la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice.


Inregistrarea, Cererilor de acord pentru finantare si a documentelor justificative la Registratura generala, se va efectua dupa urmatorul program:

·     in perioada luni, 26.08.2013 - sambata, 31.08.2013, inclusiv, intre orele 08:30 - 17:00;

·     in perioada 02.09.2013 - 31.10.2013 sau pana la expirarea termenelor de depunere a cererilor validate prin procedura on-line, in timpul programului de lucru al Ministerului Finantelor Publice, respectiv:

     - de luni pana joi, intre orele 08:30 - 17:00 si

     - vineri, intre orele, 08:30-14:30.

Avand in vedere ca procedura de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare si a

documentelor justificative, la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice

presupune aplicarea numarului de inregistrare pe Cererea de acord pentru finantare, va rugam sa aveti in vedere urmatoarele:

·     in cazul depunerii la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice a Cererii de acord pentru finantare si a documentelor documente justificative, se va aplica stampila Registraturii generale cu numarul de inregistrare aferent pe Cererea de acord pentru finantare, restul documentelor justificative fiind predate in plic inchis;

·     in cazul transmiterii prin posta a Cererii de acord pentru finantare si a documentelor justificative in plic inchis, se va deschide plicul si se va aplica stampila

Registraturii generale cu numarul de inregistrare aferent pe Cererea de acord pentru finantare;

·     in cazul transmiterii prin alte servicii de curierat a Cererii de acord pentru

finantare si a documentelor justificative, se va aplica stampila Registraturii generale cu numarul de inregistrare aferent pe Cererea de acord pentru finantare, restul documentelor justificative fiind predate in plic inchis.Sursa: MFP


de Mihaela Pascu

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteajutoare de minimiscererea de acordfinantaredocumente justificative

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 19 August 2013


Votati articolul "Comunicat MFP: Se lanseaza programul pentru ajutoarele de minimis!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Inregistrare mostre in contabilitate

Intrebare: Buna ziua,

VA rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, am primit o factura cu mostre de prezentare, factura este cu TVA si nu stiu exact cum si in ce cont se inregistraza.

Va multumesc!

Raspuns: Buna ziua, Legislatia in vigoare stipuleaza faptul ca mostrele sunt utilizate doar in scopul...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 19 August 2013 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 4 + 5 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la monografiile contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X